Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

5 правил правильного харчування під час карантину

5 правил правильного харчування під час карантинуПеребуваючи в режимі самоізоляції, з'являються постійні спокуси у вигляді смачних перекусів. Але необхідно пам'ятати, що з надмірним вживанням їжі та низькою руховою активністю ризик набрати зайві кілограми дуже великий. Тому спробуємо з'ясувати, якими продуктами варто запастися та як підтримувати свою вагу в нормі.

Заздалегідь складіть перелік необхідних продуктів

Таке правило дозволить Вам, запасаючись продуктами, зосередиться на тому, що у вашій родині люблять їсти та нарецептахтих страв, які будете готувати. Список повинен складатися із кількості продуктів на тиждень: м'ясо або птиця, крупи, хліб, яйця, молочні продукти, рослинне та вершкове масло, фрукти та овочі у свіжому й замороженому вигляді. Багато чого з цього переліку повинно вистачити більше, ніж на тиждень, тому потрібно буде докуповувати тільки найнеобхідніше. Також це дозволить скоротити вихід з дому домінімуму.

Повинен бути чіткий графік харчування

Під час карантину, наша фізична активність знижена, тому приберіть з меню перекуси, а залиште три основних етапи приймання їжі. Це значно скоротить кількість споживаних калорій. Також не занурюйтеся в харчову залежність, обідаючи перед телевізором або комп'ютером.

Скоротіть кількість вживання кави та алкоголю

Оскільки кофеїн підвищує рівень стресу, а зараз його і так достатньо, то краще зовсім відмовитися від його вживання. Ліпшим варіантом буде перейти виключно на трав'яні чаї та воду.

Щодо алкоголю, то він призводить до пригнічення імунної системи, а також спричиняє надмірний апетит.

Служба доставки       

З метою мінімізувати виходи на вулицю або в разі неможливості самостійно готувати, як варіант можна використовувати службу доставки продуктів або вже готових страв. Також якщо у Вас по сусідству живуть літні люди, подбайте й про них. Пам'ятайте, що при доставлянні кур'єр повинен залишати продукти за дверима, а оплату краще проводить безконтактним способом, а не готівкою.

Обмежте вживання солі тасолодощів

За рекомендаціями ВООЗ необхідна кількість солі в добу становить 5 г. Тому, якщо зараз ваш раціон складається з заморожених готових або консервованих продуктів – обмежте їх кількість. Проекспериментуйте з їжею, намагаючись не додавати сіль, а замінити її спеціями або зеленню.

Цукор викликає тісний взаємозв'язок з нашим мозком, провокуючи все більшу залежність. Тому карантин найкращий час для поступової відмови від солодощів. У разі якщо хочеться чогось солодкого, краще з'їсти фрукт.

Уникайте бажання кожен раз кидатися в обійми до холодильника. Виховуйте в собі нові звички та правила. Займіться тренуваннями або медитаціями, це значно кращі способи зняти стрес.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм