Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Алкогольний психоз: основні симптоми розладу, що викликається надмірним вживанням алкоголю

Алкогольний психоз: основні симптоми розладу, що викликається надмірним вживанням алкоголюЗа статистикою найбільший відсоток психічних розладів припадає на українців, що мають алкогольну залежність. Відповідно в умовах пандемії COVID-19 ситуація тільки погіршилася. Втрата заробітку, тривале знаходження на самоізоляції та страх перед наслідками захворювання негативно вплинуло на ментальне здоров'я людини. 

Алкоголізм являє собою патологічний стан, що виникає внаслідок звикання до етилового спирту, що міститься в алкогольних напоях. Спочатку, при розвитку перших стадій алкогольної залежності виникає психологічна прив'язаність, яка характеризується сильним бажанням випити з наступною втратою контролю над дозами вживаного алкоголю.
 
Відповідно далі вже виникає фізична залежність, коли людина має постійну потребу в алкоголі. 
Розлади, що які спричинені вживанням алкоголю можна розділити на дві категорії, а саме ті, що викликані - зловживанням алкоголю та залежністю від нього. 
Так при спробі різкого виходу з запою організм реагує на це гострим психозом. Цей стан є небезпечним, як для самого хворого, так і для оточення та потребує госпіталізації.
Тому важливо бути обізнаним у проявах психічних розладів та знати як вірно на них реагувати!

Які існують види психозів?

Прояв певного виду психозу буде залежати від тривалості вживання алкоголю. Причина розвитку полягає в інтоксикації головного мозку внаслідок постійного впливу великих доз спиртного. Також свою роль відіграє і вплив зовнішніх чинників у вигляді стресу, інфекційних процесів, спадковості, неврологічних розладів.
Так до основних видів алкогольного психозу належать наступні стани:
  1. Біла гарячка.
  2. Алкогольний галюциноз.
  3. Психоз.
  4. Алкогольна енцефалопатія.
  5. Епілепсія.

Основні симптоми психозу

Відповідно клінічна картина буде залежати від виду психозу. Однак до основних проявів за якими можливо запідозрити порушення належить поява наступних станів:
  1. Втрата інтересу до їжі, що спричиняє різке зменшення ваги.
  2. Головний біль, що впливає на режим сну (людина не може заснути).
  3. Зменшення рухової активності, що при занедбаному стані призводить аж до м'язової атрофії.
  4. Галюцинації, коли при зміненій реальності, що бачить хворий, він і може становити небезпеку для оточення та для себе.
  5. Часті зміни настрою з елементами підвищеної агресії.
  6. Порушення свідомості; перемішування реальних та вигаданих подій; погіршення пам'яті; порушення орієнтації в просторі та часі. 

Тактика

При розвитку гострого психозу, коли хворий становить небезпеку необхідно з поля зору прибрати всі колючі та ріжучі предмети. Мінімізувати вплив зовнішніх факторів, що можуть викликати роздратовування: гучна музика, шум з вулиці та ін. Людям, що знаходяться поруч необхідно триматися на безпечній відстані, та при контакті з хворим бути максимально спокійними та ввічливими. Звісно при таких станах необхідно викликати швидку та лікаря нарколога, адже гострий психоз є тим порушенням, з яким в домашніх умовах справитися неможливо оскільки організм зазнав сильної інтоксикації.
 
Тактика лікування буде базуватися на тривалості алкогольної залежності, виду вживаного алкоголю та ін. Додатково проводиться медикаментозна терапія, що дає можливість очистити організм від токсинів та психотерапія.
 
Пам'ятайте, що наслідки вживання алкоголю є досить серйозними та можуть становити небезпеку для життя. Й окрім впливу на виникнення психічних розладів при алкогольній залежності нам відомо й про інші незворотні наслідки на серцево-судинну систему, появу судом та інтоксикації організму, онкології та інші. 
 
Тому при появі симптомів залежності важливо звернутися до фахівців, а саме лікаря нарколога, який допоможе Вам позбутися залежності.  Також рекомендуємо з метою полегшеної відмови від алкогольних напоїв придбати препарат під назвою “АЛКОФАРМ”. Він має абсолютно природні компоненти у своєму складі, однак при цьому максимально якісно допомагає справитися з залежністю. Перед застосуванням зверніть увагу на протипоказання та проконсультуйтеся з лікарем!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм