Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Пивний алкоголізм: як запідозрити проблему?

Пивний алкоголізм: які запідозрити проблему?В умовах карантинних обмежень за статистичними даними випадки зловживання алкоголем зросли в декілька разів. І якщо більш радикальне ставлення існує до горілчаних виробів, то потішити себе пляшечкою пива ввечері - є досить буденною справою. Однак чи насправді пиво є набагато безпечнішим від інших алкогольних напоїв? Це ми з'ясуємо далі.

Пивний, винний або горілчаний алкоголізм... Ці назви є досить умовними, адже залежність викликає не сам напій, а його компонент - етиловий спирт. Різниця лише в певних відмінностях впливу напою на організм.

Які негативні наслідки має надмірне споживання пива?

Думку про позитивний вплив на роботу мозку та суглоби кремнію, що міститься в ячмені та хмелю - складових напою, можна вважати хибною. Адже напій ми споживаємо вже після бродіння. А під дією алкоголю відбувається негативний вплив на серцеву-судинну систему (розширення вен серця), опорно-руховий апарат (суглоби та кістки) та мозок. Це і викликає ряд специфічних проявів алкогольної залежності. 

Симптоми, що вказують на розвиток залежності

При регулярному надходженні до мозку “пивного допінгу” свідомість зазнає змін: підвищується тривожність та рівень агресії, людина стає занадто емоційною, знижується розумова діяльність. 
 
Людина у якої розвинулася залежність не може вже розслабитися у компанії друзів без алкогольного напою. Іншою явною ознакою, коли без спеціаліста неможливо обійтися, є щоденне споживання пива в неконтрольованих дозах (понад 1 літра в день).
 
При спробах відмовитися від вживання виникають симптоми похмільного синдрому, починають тремтіти руки, турбує головний біль та спрага. Відповідно при розвитку залежності пара ковтків напою - полегшує самопочуття. На період сп'яніння можливі виникнення провалів в пам'яті.
 
Зовнішній вигляд людини з алкогольною залежністю також свідчить сам за себе: пивний живіт з зайвою вагою, мішки під очима, набрякле обличчя, тяжке дихання.
З часом при зловживанні пива отримати старече слабоумство можливо набагато раніше пенсійного віку.

Пиво збільшує вагу?

Калорійність та набір ваги виникає не шляхом самого алкогольного напою, а продуктів які вживаються з ним. Ми розуміємо, що додаток до пива ніколи не буває корисним, найчастіше це чипси, сухарики та інші різновиди фаст-фуду. Також зауважимо, що внаслідок розширення шлунку вуглекислим газом та впливу спирту на мозок, а саме його центр насичення - й виникає надмірний апетит.
Іншим негативним наслідком зловживання пива є вплив на гормональний рівень. Для чоловіків це характеризується ростом молочних залоз та збільшенням живота. Чому так відбувається? Свою роль відіграє вплив фітогормонів у хмелі, які при потраплянні до організму пригнічують продукування тестостерону (чоловічого статевого гормону), та навпаки збільшують вироблення естрогену (жіночого статевого гормону).
Наслідки цього стану мають безпосередній вплив на чоловіче здоров'я: знижується лібідо, виникають проблеми з ерекцією, зменшується кількість сперматозоїдів, що надалі впливає на репродуктивну функцію.
 
Попри те, що в пивний алкоголізм мало хто з любителів пива вірить, наслідки його вживання можуть бути руйнівними. Спочатку пара пляшок ввечері через неможливість зупинитися переростає в пів ящика. З'являється залежність, яка вимагає збільшення дози. 
 
Окрім того, пиво має сечогінний ефект, що викликає “вимивання” з організму корисних мікроелементів. Як наслідок виникає їх дефіцит, а це свою чергою спричиняє ряд нових порушень зі сторони функціонування організму. 
 
Пом'якшити відмову від алкоголю допоможе препарат на основі лікарських трав “Алкофарм”, який комплексно допомагає підійти до проблеми з алкогольною залежністю. Однак, попередньо обов'язково зверніться за консультацією до лікаря, оскільки препарат може мати побічні ефекти.
У випадку неможливості самостійно справитися з залежністю зверніться за допомогою до лікаря нарколога, який допоможе Вам зрозуміти проблему та подолати її.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм