Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Ознаки того, що Ви залежні від куріння

Ознаки того, що Ви залежні від курінняЗалежність від нікотину властиво порівнювати зі звиканням до наркотичних препаратів. Вона передбачає складне поєднання біохімічних реакцій в організмі. Саме тому при боротьбі із залежністю необхідний комплексний підхід до лікування.

Надходження нікотину в мозок активує вироблення гормону задоволення (дофаміну). Людина починає відчувати почуття задоволеності, підвищений настрій. Саме тому спроби кинути палити є стресом.

Основні причини, які провокують розпочати палити

Спадковий фактор: вченими було доведено, що схильність до паління може бути закладена генетично. Це зовсім не означає, що при наявності у когось з родичів згубної звички Ви обов'язково почнете також палити.

Просто це підвищує ризики стати завзятим курцем, ніж хто-небудь інший. А також викликає сильну тягу до нікотину та зменшує шанси на успішне лікування.

Зняття стресу, дратівливості та спосіб розслабитися: розслаблення викликає сам ритуал куріння, а нікотин, який потрапляє в організм, навпаки має збудливу дію на нервову систему.

Комунікація: для сором'язливих людей проведення часу в компанії з сигаретою допомагає зав'язувати неформальні контакти в соціумі, заповнювати паузи в розмові. Необхідно усувати первинну проблему у вигляді низької самооцінки або сором'язливості.

Прилив сил: вважається, що куріння допомагає зосередитися та стати активним. Це дійсно так. Нікотин викликає викид адреналіну. Але звикання до нікотину виробляється дуже швидко, тому з кожним разом потрібно все більша кількість сигарет.

Симптоми розвитку залежності від паління


Фізична залежність

Одним з перевірених ознак залежності від паління є – синдром відміни, який виникає при спробах кинути палити. І чим більше часу існує залежність, тим сильніше проявляються симптоми:
  • сильне бажання викурити цигарку;
  • слабкість;
  • головний біль;
  • кашель;
  • порушення режиму сну (безсоння або сонливість);
  • зниження артеріального тиску;
  • дратівливість та агресивність;
  • підвищення апетиту;
  • проблеми з концентрацією уваги.
Ці симптоми починають проявлятися через декілька годин після відмови. Через кілька днів вони посилюються та можуть тривати до місяця. Повне звільнення від нікотинової залежності настає, якщо не курити впродовж шести місяців.

Психологічна залежність

Даний тип залежності з'являється з повсякденних дій або образів, які пов'язуються в нашому розумінні з курінням:
  • очікування транспорту на зупинці;
  • обідня перерва;
  • кава вранці.
При розвитку фізичної залежності подолати проблему допоможуть медикаментозні препарати.  Рекомендуємо препарат Нікотекс.  Купити засіб від куріння Нікотінекс можна в інтернет-магазині zdorov-103.com.ua.  У випадку з психологічною залежністю потрібно буде самостійно розбиратися в причинах або звернутися за допомогою до психолога.

 
Які фактори допоможуть швидше впоратися із залежністю?

  1. Зміна кола спілкування: уникайте груп товаришів «по нещастю», точніше компанію завзятих курців, так Вам буде простіше нормалізувати стиль мислення та спосіб життя.
  2. Спорт: при фізичних вправах виробляються ті самі гормони щастя, дефіцит яких є при палінні.  Також малорухливий спосіб життя може бути активатором нікотинової залежності, з метою підвищити настрій.
  3. Різноманітність в житті: куріння стає своєрідним ритуалом, навколо якого починають будуватися всі плани.  Тому чим більше корисної різноманітності Ви вносите в життя, тим менше часу залишається на перекури.
  4. Кинути палити допоможе Нікотінекс – він ефективний при боротьбі з нікотиновою залежністю.  Перед початком лікування зверніть увагу на протипоказання та пройдіть консультацію у фахівця.
При прийнятті рішення кидати палити, в першу чергу необхідно з'ясувати та побороти причину, яка викликала залежність.  Тільки після розв’язання початкової проблеми бажання курити значно знизиться та допоможе пом'якшити сам процес відмови від нікотину.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм