Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Як куріння впливає на організм?

Як куріння впливає на організм?За статистикою більшість курців хочуть позбавитися від цієї згубної звички, але на практиці виявляється, що це дуже складно. Річ у тім, що нікотин викликає певну стимуляцію мозку. Це призводить до того, що курець краще концентрує увагу та легше справляється з певними завданнями. Мозок звикає до цього, і вже відмовляючись від сигарет ця стимуляція знижується, викликаючи постійну потребу в курінні.

Найчастіше вік початку куріння становить 15-18 років.

Вплив куріння на організм

Серцево-судинна система: нікотин викликає додаткове навантаження на серце, змушуючи його скорочуватися на 20% швидше. Якщо людина при цьому ще має в анамнезі захворювання серця – підключається артеріальна гіпертензія, і тоді навантаження збільшується в кілька разів. Просвіт судин зменшується, що призводить до порушення кровообігу, внаслідок цих чинних факторів у людини розвивається ішемічна хвороба серця, з подальшими супутніми ускладненнями.

Органи дихання: дихальна система бере на себе перший удар від «сигаретних отрут». Ті компоненти, які входять до складу тютюнового диму призводять до запалення слизової оболонки органів дихання, аж до альвеол. Це провокує розвиток хронічного запального процесу. Кашель, грубий голос, відхаркування мокротиння – все це стає невіддільною частиною життя курця.

Травна система: негативний вплив сигаретного диму починається при його попаданні в порожнину рота. Подразнюються слизові ротової порожнини та пошкоджується зубна емаль, з рота починає неприємно пахнути, а слиновиділення значно збільшується. Нагадаємо, що куріння пряма стежка до високого ризику розвитку раку язика та губ. Куріння сприяє утворенню виразки шлунка, хронічного гастриту, внаслідок підвищеного виділення шлункового соку. Перистальтика шлунка значно знижується, що викликає порушення травлення.

Це далеко не всі негативні наслідки куріння. Організм отруюється, поступово зачіпаючи всі системи, від органів ендокринної системи до органів слуху. Також не варто забувати про тих, хто знаходиться поруч з людиною, яка курить. Пасивне куріння сприяє такому ж ризику розвитку захворювань, що і у курця.

Що відбувається з нашим організмом, при відмові від паління


Відмовляючись від куріння, вже в першу добу ваш організм починає оновлюватися: нормалізується серцебиття та рівень чадного газу в крові. Протягом 9 місяців й більше, після відмови від куріння, проходить кашель та задишка, ризик розвитку серцево-судинних захворювань та онкології скорочується на половину. І це далеко не весь список позитивних змін.

Кинути курити раз і назавжди можливо – ми рекомендуємо купити засіб від куріння Никотинекс, в інтернет-магазині  zdorov-103.com.ua.

Сигарети та їх замінники


Що стосується замінників сигарет у вигляді айкоса, вейпінга або електронних сигарет – вони не є безпечною альтернативою.  Наприклад, в рідині для вейпінга містяться токсини, ароматизатори і той же нікотин, всі ці компоненти згубно впливають на органи дихання.  Також при використанні такого виду замінників, ризик розвитку залежності нітрохи не менший, ніж від звичайних сигарет.

Залежність від нікотину з тяжкістю піддається лікуванню.  Але при правильному підході, це можливо.  Лікар може порекомендувати використовувати замісну терапію нікотину або медикаментозне лікування.  Кинути курити допоможе препарат Нікотінекс – він ефективний при боротьбі з нікотиновою залежністю.  Він не тільки зменшує тягу до паління, а й полегшує синдром відміни.  Пам'ятайте, що препарат може мати протипоказання, перед початком лікування проконсультуйтеся з лікарем.  Також для кращого досягнення результату можливо поєднання застосування лікарського засобу та поведінкової терапії.
 
Куріння – це завжди серйозні наслідки для здоров'я, не тільки вашого, але і ваших близьких.  Підійдіть серйозно до цієї проблеми та відмовтеся від шкідливої ​​звички прямо зараз.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм