Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Жіночий алкоголізм та його особливості

Жіночий алкоголізм та його особливостіВизначити жінку, яка вживає алкоголь, найчастіше можна за зовнішніми ознаками: обличчя з набряками та порожнім поглядом. Згубна звичка, не тільки знищує зовнішність, але і руйнує життя. Спробуємо розібратися, чому лікування жіночого алкоголізму вимагає більше зусиль та часу.

Алкоголь– це токсин, який впливає на роботу печінки. У разі вживання великої кількості спиртного орган просто не справляється з його переробленням, і тоді токсини надходять в організм, отруюючи його, аж до головного мозку, викликаючи незворотні процеси.

Алкоголь по-іншому впливає на організм жінки, не тільки через її статуру, але і високий відсоток жирової тканини та меншої кількості води, що збільшує концентрацію алкоголю. Також, сама причина розвитку залежності у жінок починається внаслідок негативних емоційних чинників, а у чоловіків переважно діє соціальний мотив.

Особливість залежності від алкоголю у жіночої статі в тому, що природа створила їх витривалішими та впертішими. Це і сприяє ускладненню лікування – переконати жінку в тому, що у неї залежність практично неможливо. Виникає так звана анозогнозія – позбавлення критичної оцінки свого стану. І якщо допомога не буде надана, стан жінки стрімко буде погіршуватися: легковажність, напади незрозумілих ревнощів, недбалість, слабоумство.

При виникненні у Вас проблем з алкоголем, рекомендуємо дієвий та надійний засіб від алкоголізму – Алкофарм.

Причини, які можуть призвести до розвитку алкоголізму

  • особливості жіночого організму: підвищене всмоктування етанолу, менший обсяг м'язової маси;
  • високий рівень стресу;
  • для жінки важливо підтримувати свою роль в соціумі, що в більшості випадків викликає велике навантаження;
  • у жінок алкоголізм протікає приховано, через засудження в соціумі;
  • підвищена емоційна потреба в знятті стресу.

Як все починається?


У більшості випадків у жінок розвиток алкоголізму починається поступово. Спочатку це вживання алкоголю на святах. Далі може виникнути певна стресова ситуація, яка призведе до вживання для зняття напруги, а надалі й з метою профілактики, тільки дози алкоголю будуть збільшуватися.

При першій стадії алкоголізму, дози випитого будуть рости, для досягнення бажаного ефекту. Починають пропадати захисні механізми організму, у вигляді інтоксикації або поганого самопочуття зранку. Перша стадія найбільш сприятлива для лікування. Тому при виникненні у Вас проблем з алкоголем, рекомендуємо придбати Алкофарм - надійний засіб від алкоголізму. Перед вживанням проконсультуйтеся з лікарем.

Друга стадія розвивається на протязі близько 10 років алкоголізму, і має дві форми перебігу: запій, який може тривати до тижня та при виході з нього поява галюцинацій ( "білої гарячки").
 
Третя стадія алкоголізму піддається лікуванню, в дуже рідкісних випадках.  Організм вражений повністю, а контакт з соціумом втрачений.  Для сп'яніння потрібна мінімальна доза алкоголю.
 

Чому лікування жінок дається важче?

 
Розвиток алкоголізму у чоловіків та жінок практично нічим не відрізняється.  Але особливість алкоголізму у жінок в тому, що він протікає приховано.  Жінки починають вживати, криючись від всіх, і коли «хвороба» розвивається настільки, що приховувати вже неможливо –  часто успішність лікування вже немає високих шансів.  Виробляється не тільки психологічна, а й фізична залежність.  Лікування ускладнює ще й те, що сам факт наявності алкоголізму жінкою не визнається.  І навіть у разі досягнення успіхів в лікуванні, ризик розвитку «зриву» через черговий перенесений стрес дуже високий.
 
Тому велике значення має своєчасне звернення за допомогою, як лікарської, так і психологічної.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм