Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Запій: симптоми та причини, які його визивають

Запій: симптоми та причини, які його визиваютьЗапій передбачає розвиток патологічного стану, який проявляється внаслідок багатоденного вживання алкоголю без здатності питущого самостійно зупинитися.

Запій – це прояв вже хронічного алкоголізму. Оскільки людина, яка не має залежності, може самостійно перестати вживати спиртні напої.

Тривалість запою буде залежати від стадії алкоголізму, чим більше часу людина вживає, тим триваліший період запою.

Симптоми

  • вживання алкоголю на постійній основі на протязі трьох днів і більше;
  • неконтрольоване вживання спиртних напоїв;
  • чим більше людина випила, тим більше їй хочеться ще;
  • сп'яніння настає навіть після невеликих доз;
  • агресивність або апатія;
  • сильне бажання на ранок випити знову;
  • прогалини в пам'яті;
  • безвідповідальне ставлення до своїх обов'язків.

Форми запою

  1. Несправжня форма запою (псевдозапой): тривалість вживання спиртного становить від семи до десяти днів. І припиняється внаслідок зовнішніх факторів або втоми.
  2. Істинний запій: найчастіше тривалість складає до двох тижнів, іноді кілька місяців. Відмова від алкоголю наступає через інтоксикацію організму. Життєві причини у вигляді роботи та сімейних обов'язків, не становлять велику значущість.
Також запої можуть бути як короткочасними, так і тривалими. Перший випадок найчастіше зустрічається при відсутності сильної тяги до алкоголю (стадія продрома). Присутність тривалого запою вже означає розвиток другої стадії алкогольної залежності.

Причини запою


Спровокувати розвиток запою можуть безліч факторів. У когось це спроби заглушити пережиту стресову ситуацію, або це святкування тривалістю в декілька днів. Бувають і випадки, що при відсутності знань про усунення похмілля – людина намагається його побороти, випивши знову з ранку спиртне. Тому потрібно знати, що допомагає від похмілля. Дієвими замінниками служать як народні засоби, так і медичні препарати. На сьогодні найефективніший засіб для виведення з запою – Алкогон.

Але найчастіше причиною запою стає хронічний алкоголізм. По мірі розвитку алкоголізму, збільшується тривалість запоїв, навіть до розвитку алкогольного делірію та супутніх захворювань.

Як можна підштовхнути людини, що страждає алкоголізмом – пройти лікування?
  • не потрібно покривати проступки питущої людини: прогули на роботі, борги – вона повинна самостійно нести відповідальність за це;
  • проведіть бесіду в спокійних умовах, без сторонніх. Хворий повинен бути у тверезому стані. Спробуйте розповісти про наслідки алкоголізму, приводячи всі необхідні факти;
  • заздалегідь з'ясуйте питання, що стосуються клініки та фахівця по виведенню із запою.

Виведення із запою

 
На ранній стадії алкоголізму, при сильному бажанні – можливо, впоратися самостійно, але при погіршенні ситуації необхідне лікування.
 
Самостійний вихід із запою: запій характеризується сильним бажанням випити, поряд з проявом нервозності та тривоги.  Тому в домашніх умовах кращими методами будуть народні препарати та медикаментозне лікування.  Купити препарат від запоїв можна в інтернет-магазині zdorov-103.com.ua. Алкогон – перевірений та надійний засіб.  Перед застосуванням необхідно проконсультуватися з фахівцем!  Також хворому необхідно багато пити та харчуватися  легкою їжею, приймати вітамінні комплекси.  Але потрібно пам'ятати, що з кожним новим запоєм ситуація може погіршуватися, і тоді самостійне лікування може тільки зашкодити. 

Вихід із запою в стаціонарі: в умовах стаціонару, лікарі застосовують комплексну терапію. Вона містить в собі інфузійне вливання розчинів, заспокійливі препарати та лікування порушень основних процесів в організмі, які були викликані через вживання алкоголю.
 
Після виведення з запою, коли тяга до спиртного зменшується, проводиться робота з психотерапевтом.
 
Пам'ятайте, що вивести близьку для вас людину із запою – дуже тонка проблема.  Тому при виникненні труднощів зверніться до фахівця.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм