Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Психічні розлади, які провокує алкоголізм

Психічні розлади, які провокує алкоголізмХронічний алкоголізм - це серйозне захворювання, яке тягне за собою багато важких наслідків. Через нього у людини розвиваються психічні розлади, які, якщо не вживати ніяких рішучих кроків щодо боротьби з алкоголізмом, призводять до повної деградації особистості.

Стадії алкоголізму і розвиток розладів психіки

Алкоголізм з'являється не відразу. У його розвитку виділяють 3 основні стадії:
  1. Підвищена толерантність до алкоголю, коли людина добре переносить пияцтво, отримує від нього задоволення.
  2. Розвиток похмільного (абстинентного) синдрому. У людини спостерігається сильний потяг до алкоголю, вона погано контролює ситуацію, події навколишнього світу, її головна мета - випити, щоб позбутися похмілля. Для цієї стадії характерна поява соматоневрологічних порушень, а також неврозів на ґрунті алкоголізму. Позбутися від алкогольної залежності і нервозності, пов'язаної з нею, допоможуть препарати Алкофарм і Седанов.
  3. Сильне зниження толерантності до алкоголю, ураження алкоголем внутрішніх органів, виражені неврологічні розлади на тлі алкоголізму. На цій стадії можливе виникнення нападів, схожих на епілептичні, алкогольних психозів.

Розлади психіки через алкоголізм

Хронічний алкоголізм здатний викликати різні розлади нервової системи. Серед них можна виділити наступні:

Алкогольний абстинентний синдром - комплекс неврологічних, соматичних і психічних розладів, які пов'язані з припиненням вживання алкоголю. Якщо в цей час людина вип'є, їй стає легше, але ненадовго. Для цього синдрому характерні такі зовнішні прояви:
  • сильна слабкість;
  • неможливість сконцентрувати на чомусь увагу;
  • зниження або втрата працездатності;
  • тривожність;
  • пригніченість;
  • спалахи агресії і дратівливості;
  • істерики.
Алкогольна епілепсія - судоми, які виникають через припинення вживання алкоголю. Напади при цьому досить сильні.

Алкогольний делірій, або біла гарячка - найпоширеніший алкогольний психоз. Може розвинутися через 2-5 днів після припинення чергового запою. Для даного виду психозу характерні галюцинації, надалі - множинні зорові ілюзії, в яких хворий є учасником подій. Для білої гарячки характерні такі симптоми:
  • галюцинації;
  • метушливість;
  • посилена рухова активність;
  • агресія.
Через 3-5 дні після початку даного психозу людина або впадає в тривалий сон (найчастіше в разі успішного лікування), або помирає. При відсутності лікування летальність від білої гарячки досягає 20%. Щоб не допустити розвитку такого небезпечного психозу, потрібно вчасно лікувати алкоголізм і позбавлятися від нервозності за допомогою препаратів Алкофарм і Седанов.

Алкогольний амнестичний синдром характеризується провалами в пам'яті через хронічний алкоголізм. Для нього характерні сильні порушення пам'яті, неможливість запам'ятати і відтворити поточні події. Через це людина перестає орієнтуватися в місцевості, впізнавати оточуючих її людей.

Алкоголізм - це страшна, тяжка хвороба, яка обов'язково зруйнує сутність людини, якщо з нею не боротися. Крім згубного впливу на роботу всіх внутрішніх органів, алкоголізм згубний і для психіки людини. Тому так важливо взяти себе в руки і почати боротьбу із згубною звичкою.

Автор: Ольга Купріянова

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм