Головні помилки, які ми допускаємо у харчуванні
Більшість патологій виникає внаслідок неправильного харчування, і справа не обмежується лише відмовою від солодощів та фаст-фуду.
Розберемо детальніше, які основні помилки допускає людина при дотриманні певного режиму харчування.
Солодкі фрукти, складні вуглеводи у вигляді круп, макаронів в надмірному споживанні цілком зведуть всі старання з дотриманням правильного харчування нанівець.
Тому, при виникненні труднощів з об’ємом порцій, краще придбати ваги та зважувати ті продукти, які вживаються, з урахуванням їхньої калорійності.
Відповідно краще робити вибір на користь молочних та кисломолочних продуктів середньої жирності, попередньо вивчаючи склад, адже дуже часто виробники для покращення смаку продукту додають цукор тим самим підвищуючи його калорійність.
Пам’ятайте, що порція повинна поміщатися на долоні. Не рекомендовано наїдатися до «повного шлунка», завжди має бути присутнім відчуття легкого голоду.
Тому оптимальним варіантом буде приготування на пару, запікаючи в духовці або смаження без використання олій.
Тому кращим варіантом буде шукати альтернативу солодощам та цукру: фініки, мед, звісно ж дотримуючись розумної міри.
Відповідно, якщо у молодому віці немає проблем з зайвою вагою, то краще вживати більше білкової їжі, а після 45-50 років робити акцент на складних вуглеводах (злаки, овочі).
При відсутності контролю за своїм раціоном дуже скоро людина починає відчувати втомленість та погане загальне самопочуття. Тому, щоб залишатися бадьорим потрібно вживати якісну їжу та не переїдати.
Автор: Наталія Холявицька
- Великі розміри порції
Солодкі фрукти, складні вуглеводи у вигляді круп, макаронів в надмірному споживанні цілком зведуть всі старання з дотриманням правильного харчування нанівець.
Тому, при виникненні труднощів з об’ємом порцій, краще придбати ваги та зважувати ті продукти, які вживаються, з урахуванням їхньої калорійності.
- Знежирені продукти
Відповідно краще робити вибір на користь молочних та кисломолочних продуктів середньої жирності, попередньо вивчаючи склад, адже дуже часто виробники для покращення смаку продукту додають цукор тим самим підвищуючи його калорійність.
- Хронічне переїдання
Пам’ятайте, що порція повинна поміщатися на долоні. Не рекомендовано наїдатися до «повного шлунка», завжди має бути присутнім відчуття легкого голоду.
- Смажена їжа
Тому оптимальним варіантом буде приготування на пару, запікаючи в духовці або смаження без використання олій.
- Надмірне вживання цукру
Тому кращим варіантом буде шукати альтернативу солодощам та цукру: фініки, мед, звісно ж дотримуючись розумної міри.
- Харчування, що не відповідає віку
Відповідно, якщо у молодому віці немає проблем з зайвою вагою, то краще вживати більше білкової їжі, а після 45-50 років робити акцент на складних вуглеводах (злаки, овочі).
- Надмірне окиснення організму
При відсутності контролю за своїм раціоном дуже скоро людина починає відчувати втомленість та погане загальне самопочуття. Тому, щоб залишатися бадьорим потрібно вживати якісну їжу та не переїдати.
Автор: Наталія Холявицька