Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Методи збереження чоловічого здоров’я

Методи збереження чоловічого здоров’яПоняття «чоловіче здоров'я» містить в собі безліч факторів, які здатні впливати на самопочуття та загальний фізичний стан. Найчастіше для чоловіків не характерно звертатися до лікарів в профілактичних цілях. А замислюватися про здоров'я починають, коли з'являються тривожні симптоми, в тому числі й у статевій сфері. Тому дуже важливо приділяти увагу профілактиці та своєчасному лікуванню виниклих порушень.

Коли потрібно починати піклуватися про чоловіче здоров'я, та які патології найбільш небезпечні?

Лікарі схильні стверджувати, що краще починати стежити за своїм здоров’ям з ранньої молодості. Оскільки останнім часом вік найпоширеніших чоловічих патологій значно помолодшав. Поява проблем зі здоров'ям можлива з двадцятирічного віку (хоча раніше це був вік після тридцяти).

До найбільш поширених та небезпечних патологій з боку чоловічого здоров'я відносяться аденома простати, простатит та еректильна дисфункція.
  • Простатит – запалення передміхурової залози: для нього характерні пронизливий біль, порушення сечовипускання та проблеми з ерекцією. Причинами, які здатні викликати простатит, є переохолодження, малорухливий спосіб життя (часто це сидяча робота в офісних співробітників). Також останнім часом додалися інші провокуючі фактори у вигляді стресових ситуацій або прихованих статевих інфекцій. При відсутності лікування простатит переходить в хронічну форму, що загрожує порушенням потенції та виникненням проблем із зачаттям.
  • Аденома простати – розростання тканин передміхурової залози доброякісного характеру. Найчастіше в зону ризику входять чоловіки після п'ятдесяти років. Чоловіка починають турбувати проблеми з сечовипусканням, больові відчуття та порушення статевого життя. Причини, які здатні провокувати розвиток аденоми простати це надмірна маса тіла, порушення гормонального фону, відсутність активного способу життя.
  • Еректильна дисфункція: після 30 років відбувається зниження рівня основного статевого гормону – тестостерону (зменшується активність його вироблення). Але при впливі інших негативних факторів на організм проблеми можуть виникнути набагато раніше. Куріння, алкоголь (особливо пиво), стрес, ожиріння, захворювання, що передаються статевим шляхом, поганий сон – всі ці фактори завдають безпосередню шкоду здоров'ю.

Які заходи допоможуть підтримувати в нормі чоловіче здоров'я?


Правильне раціональне харчування: вживання здорової їжі знижує ризик розвитку багатьох патологій, наприклад виникнення цукрового діабету. Додайте в меню продукти, які позитивно впливають на вироблення тестостерону: зелень, горіхи, жирна риба, бобові. Відповідно необхідно відмовитися від продуктів швидкого приготування та алкоголю.

Фізична активність: заняття спортом допомагають підтримувати здорову вагу, та знижує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи.  Також поліпшується кровообіг в органах малого таза, запобігаючи виникнення застою крові.
 
Регулярні медичні огляди: дуже важливо звертатися до фахівця (уролога та андролога) при виникненні симптомів захворювання ще на початкових етапах.  І ні в якому разі не займатися самостійним лікуванням.  Також необхідно проходити профілактичні огляди з метою контролю свого чоловічого здоров'я.
 
Контроль рівня стресу: доведено негативний вплив гормонів стресу на стан організму, в тому числі й на потенцію.
 
Використання бар'єрних методів контрацепції (презервативів), які вбережуть від захворювань що передаються статевим шляхом.

Препарат Трисил допоможе підтримати чоловікові своє здоров'я на високому рівні. Трисил показаний при зниженні статевої активності та імпотенції.  До складу входять виключно лікарські трави.  Перед початком терапії необхідно проконсультуватися з лікарем, з метою виключити протипоказання.
 
Не забувайте знаходити час для перевірки свого здоров'я!

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм