Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як не захворіти на грип восени?

Як не захворіти на грип восени?З початком осені розпочинається сезон захворюваності на грип та ГРВІ. Також не варто забувати й про високий рівень розповсюдженості COVID-19.І щоб не спричинити накладання грипу з коронавірусною інфекцією, розберемо які міри дадуть можливість знизити ризики захворюваності.

Великі масштаби зараженості вірусними та бактеріальними інфекціями восени виникають у зв’язку з декількома причинами:
  • зниження температури повітря: це дуже часто спричиняє переохолодження та як наслідок зниження місцевого імунітету, коли слизові оболонки носової порожнини та горла більш вразливі до дії патогенних мікроорганізмів;
  • вологість повітря, що провокує активне розмноження вірусів та бактерій;
  • недотримання соціальної дистанції: скупчення людей в офісах, громадському транспорті значно підвищує ризик передачі інфекції повітряно-крапельним шляхом.

Методи, які допомагають зменшити ризики зараження

  1. Дотримання режиму сну: тривалість сну в холодну пору року має бути довшою (8-9 годин), адже недосипання негативно впливає на імунітет, внаслідок цього організм стає вразливішим перед патогенними мікроорганізмами.
  2. Збалансоване харчування: з метою отримання максимальної користі від їжі, необхідно вживати правильні продукти, які багаті на білки, жири та вуглеводи, а також клітковину та рідину. Половина вашого раціону повинна складатися з овочів та фруктів, а інша половина з бобових, злаків, горіхів.
  3. Провітрювання приміщення: регулярне провітрювання приміщення, ретельне очищення та дезінфекція поверхні, до якої часто торкаються вдома, на роботі або в навчальних закладах, зменшує ймовірність захворювання. Особливо, якщо в приміщенні перебуває хворий.
  4. Бар’єрна профілактика: важливим є використання хірургічних масок або респіраторів в людних місцях, оскільки віруси та бактерії дуже швидко та легко передаються на великі відстані, особливо під час чхання та кашлю. Також часте миття рук з милом допоможе захиститися від мікробів, при відсутності такої можливості використовуйте антисептики на спиртовій основі. Й оскільки на руках багато патогенних мікроорганізмів, намагайтеся не торкатися ними обличчя, щоб знизити ризик потрапляння інфекції через очі, ніс та рот.
  5. Вакцинація: вакцинація від грипу знижує можливість накладання хвороби з COVID-19, адже в іншому випадку можуть виникнути тяжкі ускладнення, до яких ніхто досконало не підготовлений. Щеплення від грипу проводиться один раз на рік у вересні-жовтні. Відповідно людина повинна бути здоровою, або має пройти тиждень після перенесеної інфекції.
Великою помилкою вважається занедбання карантинних обмежень та сприймання цього як належне. Показники захворюваності на COVID-19дуже високі. Тому не будьте байдужими, використовуйте засоби індивідуального захисту та дотримуйтеся правил особистої гігієни. Налаштовуйте на правильну роботу свій імунітет, дотримуючись здорового способу життя. 

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм