Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кисневий концентратор: як правильно проводити кисневу терапію в домашніх умовах?

Кисневий концентратор: як правильно проводити кисневу терапію в домашніх умовах?Все більший відсоток людей схиляються до думки придбати прилад для проведення кисневої підтримки. Факторів, що цьому сприяють декілька, від підвищення росту захворюваності хронічного характеру, що потребують насичення киснем до стрімкого розвитку COVID-19 та постковідного синдрому.
Відтак постає безліч питань щодо правильності вибору та нюансів роботи кисневого концентратора - приладу медичного характеру, особливістю якого є продукування кисню з навколишнього оточення (повітря). Прилад бере повітря з приміщення, фільтрує його і таким самим чином збільшує концентрацію кисню в ньому. Так в повітрі може бути присутнім 20% кисню, а при проходженні через прилад його концентрація сягатиме 96%.
 
Відповідно необхідно розуміти, що якщо кисень “береться” з навколишнього повітря в приміщенні, то варто забезпечити провітрювання кімнати, вона повинна бути просторою. Інакше результату від кисневого концентратора практично не буде.
 
Кисень необхідний пацієнту з коронавірусною інфекцією у разі утрудненого дихання та зниження рівня сатурації до 92-93% й нижче.

Обслуговування кисневих концентраторів в домашніх умовах

  • Як зазначалося вище особливістю кисневого концентратора є те, що він продукує кисень з навколишнього повітря. Відповідно не має потреби періодично його заправляти, наприклад як кисневі балони. При цьому прилад є електричним, тому варто забезпечити безперебійне постачання електроенергії. Адже це може бути небезпечним у разі постійної потреби у кисні. Зауважимо, що виробники подбали про це і до комплекту додаються додаткові акумулятори.
  • Прилад забезпечений функцією - зволоження кисню, завдяки наявності посудини з водою (дистильованою). Це важливо для запобігання пересушування слизових оболонок. 
  • Існує вибір подачі кисню. В залежності від зручності та особливостей організму отримувати кисневу терапію можливо через маску або через канюлю.
  • Різновид кисневих концентраторів за продуктивністю. Тобто в залежності від тяжкості захворювання та тривалості кисневої терапії вибирається й кисневий концентратор. Так прилад за хвилину може видавати потік кисню об'ємом у 5 або 10 літрів (навіть і більше). 
Не забувайте про важливий нюанс, щодо придбання приладу виключно в спеціалізованих медичних маркетах, де окрім відповідної документації (сертифікати, гарантії) Вам будуть надані й додаткові витратні матеріали - фільтри, які й забезпечують очищення повітря.
 
Тому обирайте перевірені маркети. У нашому випадку беззаперечним лідером по якості медичної продукції є медичний маркет ITMED.
 
Більшість спеціалістів схиляється до думки, що якщо у людини при COVID-19 існує можливість провести кисневу терапію ще до зниження сатурації до показників нижче 90%, тоді такі пацієнти швидше йдуть на поправку. І при цьому можливо обмежитися портативним 5 л кисневим концентратором. Звісно, що лікування киснем не є панацеєю від патології, і важливо дотримуватися медикаментозного лікування. Тільки комплексно можливо “перемогти” захворювання. 
Застосовувати прилад необхідно до тих пір, поки показники сатурації не стануть задовільними, а для кожного ці терміни є індивідуальними в залежності від тяжкості перебігу захворювання. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм