Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Киснева терапія в умовах пандемії: основні правила застосування кисневого концентратора

Киснева терапія в умовах пандемії: основні правила застосування кисневого концентратораХворих на коронавірусну інфекцію, на жаль через переповненість місць в лікарнях дуже часто виписують зі стаціонарів перш ніж вони повністю одужують. Відповідно існує й надалі необхідність кисневої підтримки в домашніх умовах. Оптимальним варіантом, як в плані безпеки, так і зі сторони простоти використання стали - кисневі концентратори.
Кисневий концентратор призначений для проведення кисневої терапії пацієнтам у яких рівень сатурації досягає 92% та нижче! Відмітимо, що разом з застосуванням кисневого концентратора слід проводити пульсоксиметрію, щоб слідкувати за показниками сатурації (рівня насиченням кисню в крові) та безпечно використовувати кисень для лікування.
 
Показанням до кисневих концентраторів є в першу чергу хронічні захворювання органів дихання (ХОЗЛ, бронхіальна астма та ін.). В умовах COVID-19 прилад необхідний пацієнтам, що мають незначну дихальну недостатність  та знаходяться на лікуванні вдома під наглядом свого сімейного лікаря, який і розписує сеанси кисневої терапії.
Відповідно аби процес відновлення пройшов успішно важливий аспект становить й правильна експлуатація приладу.

Правила використання кисневого концентратора

Важливим нюансом застосування кисневого концентратора є те, що показання до використання приладу повинен надавати виключно лікар, з метою уникнення ускладнень у вигляді гіпероксигенації. Також лікар надасть детальний інструктаж щодо проведення кисневої терапії.
  • Кисневий концентратор повинен розташовуватися на відстані від електричних приладів, пристроїв де є присутнє відкрите полум'я.
  • Оскільки кисень є вибухонебезпечною речовиною в цілях безпеки доцільно встановити пожежну сигналізацію.
  • При увімкненому приладі забороняється поруч палити та використовувати легкозаймисті речовини.
  • Прилад забороняється використовувати в приміщенні з високою вологістю, в тому числі й де застосується зволожувач повітря. Адже надмірна вологість негативно впливає на внутрішні конструкції приладу.
Також важливо й вірно експлуатувати кисневий концентратор аби забезпечити максимальний термін його функціонування. З цією метою необхідно слідкувати за фільтрами, вчасно їх міняти та регулярно (після кожної процедури) очищати. Відповідно при відсутності фільтрів робота приладу недопустима. 
 
Окрема увага приділяється зволожуванню. У посудині для зволожування кисню потрібна бути виключно дистильована вода. Вона не є дорогою, однак вона є оптимальною для нормальної роботи фільтра. Зауважимо, що зволожування кисню необхідно аби уникнути пересихання слизової, яка і так страждає при розвитку COVID-19.
 
Оскільки робота кисневого концентратора забезпечується шляхом отримання кисню з навколишнього повітря, яке через прилад фільтрується, в приміщенні де проводиться оксигенотерапія потрібний вільний простір циркуляції повітря. 
 
Зауважимо, що успішне та тривале проведення кисневої терапії залежить від якості медичного приладу. Відповідно аби прилад працював безперебійно важливо зосередитися на його технічних якостях. Медичні прилади необхідно купувати виключно в спеціалізованих медичних маркетах. В медичному маркеті ITMED в наявності є широкий асортимент кисневих концентраторів, де кожен зможе обрати для себе необхідний прилад в залежності від ціни, експлуатаційних параметрів, потужності та інших технічних якостей. А що головне, так те, що медичний маркет ITMED надає гарантії від виробника та сертифікати якості.

Придбати кисневий концентратор можливо зробивши замовлення за телефоном:
(067) 524-01-02;
(050) 477-22-01.
Детальна інформація про послугу за посиланням: https://market.itmed.org/

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм