Перевозка больных

Седанов

Які психічні розлади найчастіше зустрічаються серед жителів великих міст?

Які психічні розлади найчастіше зустрічаються серед жителів великих міст?В Україні на психічні розлади страждають близько 1,2 мільйона людей. І на жаль з кожним роком цей показник зростає. Карантинні умови та складна епідеміологічна ситуація в країні, для деяких тільки погіршила становище. Розберемо, з якими психологічними проблемами найбільш стикаються люди у сучасному місті та як запобігти їх розвитку.
 
За статистикою саме жителі великих міст найчастіше потраплять у відсоток психічних розладів. Це пов’язано з постійними перегонами за звання кращого та бажанням високого заробітку. Поруч зі звичайними буденними форс-мажорами це й викликає проблеми зі здоров’ям.
До найпоширеніших психічних розладів, з якими стикається середньостатистичний житель належать наступні порушення. 

Панічний розлад

Даний стан має певну схожість з тривожним розладом. Для панічного розладу характерні напади панічної атаки, що супроводжуються серцебиттям, браком повітря, больовими відчуттями в області серця та голови, відчуттями сильної тривоги. Як результат пережитих нетипових тілесних сигналів для організму виникає втома, недосипання, стреси та висока ймовірність усунення цих почуттів за допомогою алкоголю.

Гострий психоз

Являється найтяжчим розладом з глибоким ураженням психіки. Спричинити психоз може пережита дитяча травма, стрес, травми голови, вживання алкоголю та інфекційні процеси.
Супроводжується патологія слуховими та зоровими галюцинаціями, соціальною ізоляцією, порушення сприйняття себе та оточуючих.

Депресія

Зазвичай депресія являється ускладненням синдрому хронічної втоми та тривожного розладу. Проявами депресії є головний біль, больові відчуття в шлунку та серці, пригнічений настрій, втрата інтересу до всього, безсоння, апатія, відсутність можливості зосередитися.

Синдром хронічної втоми

Виникає внаслідок порушення режиму дня, коли людина багато працює не приділяючи часу на відпочинок, емоційного та інтелектуального виснаження. Основна відмінність хронічної втоми від звичайної перевтоми полягає у відсутності покращення самопочуття навіть після нормалізації режиму дня, повноцінного сну та нормованого харчування.

Неврастенія

Провокується тривалим емоційним та фізичним перенавантаженням, а також нервовим виснаженням.
Характеризується підвищеною дратівливістю та відчуттям втоми, з одночасною появою головного болю, професійного виснаження, порушенням режиму сну та харчового розладу.

Тривожний розлад

Являється реакцією організму на постійний стрес або пережите нервове потрясіння. Окрім постійного страху настання смерті або хвороби, людина переживає постійні перепади настрою, головний біль та порушення функціонування внутрішніх органів та систем, особливо з боку ШКТ.

Профілактика

З метою запобігання стресових ситуацій, які можуть спричинити розвиток психічних розладів фахівці рекомендують стежити за своїм харчуванням (виключивши шкідливі звички), дотримуватися гігієни сну, займатися спортом та іншими справами/хобі, які приносять задоволення.
При виникненні будь-яких проявів психічних розладів, важливо не списувати все на звичайну втому, а вчасно зупинитися та звернутися до спеціаліста. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм