Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як підтримувати імунітет дитини з настанням весни?

Як підтримувати імунітет дитини з настанням весни?Активний спосіб життя, розвантажувальні дні, уникання стресу - такі поради дають спеціалісти дорослим з метою підвищення імунітету. А як щодо дітей? Адже період міжсезоння робить їхню імунну систему чутливою до вірусів та бактерій. І звісно, що COVID-19, також на жаль не обходить стороною й дитячі організми. Тому розберемо детальніше, які методи допоможуть знизити ризики захворюваності дитини весною та підтримувати імунну систему в задовільному стані.
Нагадаємо, що імунітет являє собою стійкість організму до інфекцій. Наша імунна система формується ще з самого дитинства.
Відповідно після атаки “зимових” вірусів та бактерій організм й так виснажений, тому батькам необхідно ретельно слідкувати за здоров'ям дитини!

Які ознаки вказують на ослаблену імунну систему у дитини?

  1. Частота вірусних захворювань на рік сягає понад 5 разів, особливо в періоди міжсезоння.
  2. У дитини спостерігається довге відновлення після хвороби.
  3. Розвиток частих грибкових інфекцій, які зазнають тривалого, а інколи й безрезультатного лікування.
  4. Швидка стомлюваність.
  5. Наявність алергічних реакцій на харчові продукти.
  6. Проблеми зі ШКТ - діарея або запор.
Поява цих станів, може свідчити про необхідність звернення до лікаря з підбором тактики щодо зміцнення імунітету. Важливо розуміти, що імунітет у дитини необхідно посилювати не від випадку до випадку, а на постійній основі.

Які методи допоможуть зміцнити імунну систему дитини?

  • У новонароджених імунітет підтримується шляхом материнського молока. Відповідно при годуванні груддю дитина отримує з материнським молоком антитіла, лейкоцити, пробіотики, які своєю чергою створюють відповідне середовище для розмноження корисних бактерій в кишківнику та створюють захист від патогенних мікроорганізмів.
  • Допомога правильного формування імунної системи дитини шляхом вакцинації.
  • Для підтримання корисної флори в кишківнику особлива увага приділяється харчуванню малюка. Важливо розуміти, що солодощі, фаст-фуд спричиняє зменшення корисної мікрофлори, розвиток запального процесу в слизовій та підвищеному поглинанні токсинів та алергенів. 
  • Часті прогулянки на свіжому повітрі та дотримання режиму сну.
  • Забезпечення гармонійного оточення вдома з задовільним психоемоційним станом здоров'я дитини.
  • Щодо домашнього оточення, то окрім “очищення” домівки від стресових ситуацій, вона повинна бути “чиста” від вірусів, бактерій та інших патогенних збудників. Досягти цього можливо внаслідок застосування бактерицидного рециркулятора. Прилад є абсолютно безпечним через свій закритий корпус. При цьому відбувається знезараження повітря на 98%. Дезінфекція повітря може відбуватися в присутності дитини. Також прилад може як розташовуватися на підлозі, так і в цілях безпеки дитини кріпитися на стіну. Придбати бактерицидний рециркулятор ви зможете в медичному маркеті ITMED.
  • Фізична активність, яка позитивно впливає на кровообіг та загартовування. Відмітимо, що загартовування це не лише обливання прохолодною водою, також сюди відносяться сонячні та повітряні ванни.
  • Питанням вітамінотерапії, в тому числі й дозування вітаміну D, який є необхідним у періоди відсутності активного сонця, буде займатися виключно лікар педіатр.
Також не забуваємо, що в умовах пандемії знизити ризики зараження, як COVID-19, так і інших інфекційних захворювань допоможе дотримання гігієни рук, носіння масок, дезінфекція іграшок від бруду після гри на вулиці та ін.
 
Ці методи допоможуть не тільки підтримувати захисні сили організму на потрібному рівні, але й підвищувати їх. 
 
Пам'ятайте, що самостійне призначення дитині медикаментозних препаратів та різних вітамінних добавок, імуностимуляторів може тільки нашкодити. Якщо ви спостерігаєте погіршення самопочуття - сповістить лікаря педіатра. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм