Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як допомоги дитині протистояти вірусам та бактеріям

Як допомоги дитині протистояти вірусам та бактеріямКожні батьки повинні бути усвідомлені у питанні забезпечення високого рівня імунітету своєї дитини. Особливо зараз, в моменти широкої розповсюдженості коронавірусної інфекції, адже на жаль випадки захворювання COVID-19 також трапляються й у дитячому віці. Розберемо, на що потрібно звернути увагу при укріпленні імунітету та чому одні діти хворіють частіше чим інші. 
Зазначимо, що стан здоров'я в першу чергу залежить від способу життя в перші п'ять років. Ці роки є критично важливими для імунітету та імунного статусу.
 
Також на імунітет впливає й форма народження, так діти які народжувалися природним шляхом вступають в контакт з мікроорганізмами які знаходилися всередині травного тракту та статевих органах матері, а при народженні методом кесарського розтину контакт відбувається з мікроорганізмами зі шкірного покриву матері та зовнішнього оточення. Чітких доказів, що народження за допомогою хірургічного методу значно знижує імунітет не існує, однак цьому приділяється більше уваги, оскільки існують підвищені ризики розвитку астми або аутоімунних захворювань.
 
Відповідно грудне вигодовування являється фундаментом для забезпечення здорової імунної системи.
Діти народжуються з імунітетом, який має назву вроджений або неспецифічний. Такий імунітет перший реагує на "небезпеку", однак при цьому не формуються клітини пам'яті. А от набутий імунітет має повільнішу реакцію, однак має здатність запам'ятовувати чужорідний агент, і при повторній зустрічі миттєво реагувати. Тому можна зробити висновок, що дитячий імунітет постійно розвивається реагуючи на зовнішні подразники.
 
Щодо частих випадків захворювання, то причин може бути декілька. Найчастіше це наявність хронічних захворювань, відповідно недосконалість імунної системи. Також спеціалісти наголошують, що діти на відміну від дорослих знаходячись в організованих групах (дитячі садки, гуртки) не так схильні до дотримування правил гігієни чи соціальної дистанції. Звісно, що дитина не може зростати окремо від всіх в тепличних умовах, тому основна задача батьків це забезпечення правильного формування імунітету.

Методи зміцнення імунітету

Нижчевказані заходи спрямовані на те, щоб природні захисні сили організму дитини не тільки знаходились на потрібному рівні, а й поступово зростали.
  1. Вакцинація.
  2. Правильне харчування дитини, для забезпечення нормальної мікрофлори. Раціон дитини має містити страви з рівномірним співвідношенням жирів, білків та вуглеводів.
  3. Фізична активність: короткочасні вправи, ранкова зарядка, спортивні секції - забезпечують організму налагоджений кровообіг, який життєво необхідний для транспортування необхідних речовин та позбавлення від "зайвого" в процесі своєї життєдіяльності. 
  4. Загартовування (повітряні та сонячні ванни, водні процедури).
  5. Психоемоційний стан дитини, а саме якість сну (кількість та умови для сну). Також важливо забезпечити гармонійне оточення вдома.
  6. Гігієна: привчання дитини до миття рук, регулярне провітрювання приміщення та знезараження повітря в ньому.
Пам'ятайте, що самостійне безконтрольне призначення лікарських засобів, особливо антибіотиків негативно впливає на імунітет. Призначення імуностимуляторів або імунокоректорів проводить виключно лікар при наявності на це медичних показань.  

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм