Перевозка больных

Лечение алкоголизма

Медичне обладнання в ITMED

Зловживання пивом та здоров’я людини: прямий взаємозв’язок

Зловживання пивом та здоров’я людини: прямий взаємозв’язокПиво – це натуральний алкогольний напій, якій складається з води, вуглеводів, етилового спирту та азотовмісних речовин. Він чомусь не сприймається як повноцінний алкоголь, і люди не розуміють, що від пива теж може розвинутися залежність, а його зловживання має негативний вплив на здоров’я органів та систем.

Сьогодні починається знаменитийОктоуберфест Мюнхенський фестиваль Октоуберфест, аналоги якого зараз проводять в багатьох країнах світу. Саме тут пиво буквально ллється рікою, а люди не замислюються над наслідками такого веселого дозвілля. Якщо зловживати пивом раз на рік, – це недобре, але організм з цим спробує впоратися, але якщо ж робити це регулярно, проблеми дуже скоро дадуть про себе знати.

Позбавить від алкоголізму і запоїв препарат Алкофарм.

Вплив пива на здоров’я

Розглянемо негативний вплив пива на здоров’я та самопочуття людини:
  • Пиво погано впливає на роботу серцево-судинної системи. Слабкість та запаморочення, які настають під час сп’яніння, відбуваються через те, що алкоголь порушує здатність тіла стискати кровоносні судини. Вони зазвичай звужуються, регулюючи тиск, алкоголь же розслабляє їх стінки. Коли пиво через вуглекислоту, що в ньому міститься, швидко всмоктується до організму, воно переповнює кровоносне русло, що при великій кількості випитого провокує варикозне розширення вен. А серце, якщо зловживати пивом, стає в’ялим, його функції живого мотору втрачаються. Хімічні добавки у пиві сприяють погіршенню функції серцевого м’язу, він уповільнює свої скорочення, об’єм серця при цьому збільшується, що призводить до розвитку серцевої недостатності.
  • Пиво впливає на роботу кишечника. Опис технології пивоваріння зазначає, що в ній використовуються гіркі речовини хмелю, а саме загальні, м’які та тверді смоли. Саме смоли сприяють розвитку раку легені у курців. Які б лікувальні властивості не мав хміль, його смоли дуже негативно впливають на організм людини, а саме на кишечник. Систематичне вживання пива підвищує ризик розвитку раку товстого кишечника.
  • Пиво має негативний вплив на чоловічий та жіночий гормональний фон. У пиві є важкі метали, які викликають зміни в ендокринній системі. При систематичному вживанні цього напою у чоловіків виробляється речовина, яка пригнічує розвиток чоловічого статевого гормону тестостерону. А жіночі статеві гормони починають вироблятися з надлишком, що провокує зміну зовнішнього вигляду чоловіка. У нього розростаються грудні залози, таз стає ширшим, про пивний живіт всі теж знають. Жінки ж, які вживають пиво, мають підвищений ризик розвитку онкологічних хвороб. Їхній гормональний фон теж страждає, можуть з’являтися вусики, грубшати голос. Як у чоловіків, так і у жінок систематичне вживання пива провокує зниження статевого потягу до осіб протилежної статі.
  • Інші зміни в організмі, які відбуваються через пиво. Шкода пива для людини є великою. Через зловживання цим напоєм помирають клітини головного мозку, виходячи із сечею, порушуються функції спинного мозку. Через пиво розвивається цироз печінки, гепатит, панкреатит, гастрит тощо. Пивний алкоголізм у запущеній стадії призводить до слабоумства.
Пивний алкоголізм формується непомітно, в цьому його головна підступність. Велика кількість людей просто не вірить в його існування, а даремно. Пивний алкоголізм лікується ідентично з іншими видами алкогольної залежності, при цьому хворий часто навіть сам не усвідомлює, що в нього реальні проблеми. Адже він усього лише п’є пиво. Якщо ви бачите, що близька вам людина поступово скочується у прірву саме через пиво, зробіть все можливе для того, щоб зупинити її.

Автор: Ольга Купріянова
© Медичний портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне гіперпосилання на zdorov-info.com.ua обов'язкове

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм