Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

5 правил противірусного захисту приміщень

5 правил противірусного захисту приміщеньУ період пандемії коронавірусу, як ніколи виникає необхідність у проведенні дезінфекції приміщень та тих речей, з якими ми найбільше контактуємо. Потрібно пам'ятати, що навіть мимоволі, але ми заносимо в наш дім безліч вірусів, які досить довго здатні перебувати в теплі. У зв'язку з цим розглянемо основні правила, які допоможуть Вам захистити себе та свою сім'ю.
  • Регулярне провітрювання
Провітрювання приміщення створює сприятливий мікроклімат в будинку. І як би не було холодно на вулиці, під час епідемії необхідно регулярно відкривати вікна, хоча б на 15-20 хвилин.

Що ж нам дає регулярне провітрювання?
  • відбувається зниження концентрації патогенних мікроорганізмів, в тому числі й вірусів;
  • повітря в приміщенні насичується киснем та іонами;
  • усуваються сторонні запахи;
  • забезпечується регулювання температури та вологості в приміщенні;
  • профілактика розвитку цвілі.
Це все позитивно впливає на наш організм, забезпечуючи стабільність нервової системи, хороший сон та загальне самопочуття.

Які способи провітрювання використовуються?

Одностороннє провітрювання (через відкриту фіранку або вікно), не забезпечує повноцінне оновлення повітря та займає тривалий час. Тому найбільш оптимальний варіант, це наскрізне провітрювання (близько 15 хвилин). Кімната кардинально провітрюється, при цьому зберігається тепло та усуваються всі мікроби в повітрі. Але необхідно пам'ятати, що перебувати на протягу не можна!
  • Вологе прибирання з дезінфікуючим розчином
До проведення прибирання із застосуванням дезрозчинів необхідно підготуватися. Використовуйте предмети захисту у вигляді масок та рукавичок. Особливо ретельно підійдіть до прибирання кухні, ванної та санвузла.

Ось на що варто звернути особливу увагу:
  1. Часто міняти воду з дезрозчином в посудині для прибирання. Ганчірку ретельно полоскати, або ще краще використовувати одноразову.
  2. Особливу увагу приділіть речам, які збирають на собі пил (штори, килими, оббивка меблів), а також тим предметам, з якими ви контактуєте повсякденно (крани, дверні ручки, спинки стільця).  Для ефективної дезінфекції оберіть необхідний Вам засіб, який згубно діє на віруси та бактерії https://market.itmed.org/catalog/dezinfitsiruyushchie_sredstva/ .
  3. Для дезінфекції дрібних деталей краще використовувати розпилювальний (розбризкувач) дезінфікуючий засіб.
  4. По закінченні прибирання необхідно провітрити кімнати. Такий захід знизить ризик розвитку хвороб та інфікування членів вашої родини.
  5. Обробка взуття та верхнього одягу деззасобами
Наше взуття та верхній одяг є головним джерелом зберігання інфекції, оскільки вірус може на них знаходитися до тижня та більше.

Повернувшись додому верхній одяг необхідно залишити в коридорі та використати антисептик, одягнувши при цьому маску та рукавички. Далі його потрібно вивісити на балкон (на добу), або в ідеалі застосувати відпарювач.

При пранні одягу, температура води повинна бути не нижче 50°С.

Взуття повинно мати окрему ділянку для зберігання. Також,  його потрібно обробити антисептиком.
  • Знезараження повітря рециркулятором
Класичне провітрювання дійсно дуже важливе для боротьби з вірусами, але для більшої ефективності доречним буде застосування бактерицидного рециркулятора.

Завдяки цьому пристрою відбувається очищення та знезараження повітря в приміщенні.

Забруднене повітря потрапляє усередину рециркулятора за допомогою вентилятора, далі відбувається його обробка та знезараження під впливом УФ променів. Назад в приміщення потрапляє вже очищене повітря.

Варто відзначити, що при роботі рециркулятора в приміщенні можуть перебувати люди та тварини. Процес дезінфекції повітря є абсолютно безпечним, оскільки УФ лампи знаходяться всередині корпусу.

Медичний маркет ITMED (https://market.itmed.org/catalog/retsirkulyatory/) надає необхідну Вам продукцію для 100% очищення повітря у будинку.
  • Обробка лап тварин після прогулянки
Хоч на сьогодні, й не було підтверджено, що домашні тварини можуть бути переносниками вірусу, але це не означає, що необхідно нехтувати заходами безпеки.

На прогулянці собаки/коти також повинні дотримуватися дистанції 1,5 метра та не контактувати з іншими тваринами чи людьми.

Багато починають допускати помилку, використовуючи після прогулянки агресивні дезінфікуючі засоби для обробки лап. Це тільки пошкодить подушечки лап та призведе до виникнення мікротріщин. Тому необхідно придбати саме дезінфікуючі засоби для тварин в зоомагазині. Перед виходом на лапки наносити спеціальний віск або мазь, після прогулянки лапки промити проточною водою, нанести мийний засіб та тільки після цього необхідно використати спеціальний антисептик.

Дотримуйтеся цих досить простих профілактичних заходів з метою зниження ризику поширення та зараження інфекціями. Будьте здорові!

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм