Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які продукти допоможуть впоратися з застудою?

Які продукти допоможуть впоратися з застудою?Зараз нашу імунну систему необхідно як ніколи ретельно підтримувати. Але дотримуючись усіх заходів безпеки в ситуації, яка склалася з коронавірусом, ризик захворіти на застуду нікуди не подівся. Які харчові продукти, наряду з медикаментозним лікуванням, допоможуть швидше одужати? Адже ми повинні пам’ятати, що наше здоров'я наполовину залежить від того, що ми їмо.
  • На які продукти необхідно звернути увагу?

Природні джерела вітамінів

Коли ми хворіємо, потреба нашого організму у вітамінах значно зростає. Тому зверніть увагу на продукти, які містять вітамін С, Е, А т D3.

Цитрусові, особливо лимони, хороші джерела вітаміну С, але треба пам'ятати, що вони містять в собі безліч кислот. Ці кислоти на перших етапах хвороби можуть викликати подразнення слизової оболонки горла. Тому, можна вибрати менш кислі продукти, наприклад ківі.

На вітамін А та D3 багаті продукти тваринного походження: риба й риб'ячий жир, вершкове масло, печінка тріски. Вітамін Е міститься в горіхах та рослинній олії.

Багато пиття

Питний режим, є одним з перших рекомендованих правил при виникненні застуди. Але не потрібно відразу ж збільшувати кількість води до максимуму, додавайте по 1-2 склянки на день до своєї постійної норми.

Вуглеводи та клітковина


Саме поєднання складних вуглеводів (гречка, вівсянка) та овочів, дають організму клітковину, яка є найкращим сорбентом та допомагає швидше позбутися від токсинів.
  • Від чого необхідно відмовитися?

Алкоголь та кофеїн


Про корисність алкоголю під час вірусних інфекцій давно пора забути. Оскільки спирт, що міститься в алкогольних напоях, приводить до «висушування» слизової горла. У свою чергу викликаючи сухий кашель.

Кава призводить до зневоднення, що впливає на захисну функцію нашого організму. Тому необхідно зовсім виключити кофеїн зі свого раціону, або хоча б скоротити кількість випитих чашок кави до однієї вдень.

Солодощі


Вживання солодощів ні для здорових, ні для хворих людей не несе ніякої користі. Вони дуже калорійні, та вимагають більшого часу для перетравлення. Також надлишок глюкози призводить до зниження активності лейкоцитів, які важливі для боротьби з інфекцією.

М'ясо


Мова йде про червоне м'ясо та про надмірну кількість тваринного білка у вашому раціоні.

Червоне м'ясо слід зовсім прибрати з меню на час хвороби, оскільки як у випадку з цукром, організм витрачає багато сил для його перетравлення.

Щодо інших видів тваринного білка (яйця або птиця), то їх вживання потрібно трохи скоротити та зовсім прибрати у вечірній час.

Харчуйтеся повноцінно, та забудьте про шкідливу їжу не тільки на час хвороби, але й надалі. Оскільки підтримувати свій імунітет потрібно завжди.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм