Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Акне у жінок: вплив на появу висипань гінекологічних патологій

Акне у жінок: вплив на появу висипань гінекологічних патологійНайчастіше поява висипань на шкірі різного типу асоціюється з підлітковим віком. Однак, що може викликати появу акне у жінок в дорослому віці? Про це дізнаємося далі.

Локалізація висипань може бути зосереджена в ділянках спини, стегон, грудей, паху. 
 
Відмітимо, що у дорослому віці процес утворення акне відбувається на глибші ділянки, відповідно з тривалішим та серйознішим лікуванням.

Які фактори впливають на розвиток акне у дорослому віці?

Жінки можуть зустрітися віч-на-віч з типовою підлітковою проблемою у вигляді акне внаслідок розвитку захворювань ендокринної системи та гінекологічних порушень. 
Відповідно основою даного порушення є гормональний дисбаланс, спровокувати який може безліч факторів:
  • порушення МЦ: вугрову висипку перед настанням менструації провокує підвищена концентрація гормонів андрогенів, які своєю чергою впливають на продукування у надмірній кількості шкірного сала;
  • період вагітності: зазвичай вугрі або акне минають після першого триместру; причиною їх появи під час вагітності є стрибки гормону прогестерону, який підсилює функціонування сальних залоз;
  • клімакс: при перебудові організму під час клімаксу відбувається й першочергово гормональні зміни, коли рівень жіночого гормону естрогену зменшується,  а чоловічого - тестостерону, навпаки збільшується. Це своєю чергою відбивається на стані шкіри. Так вона стає сухою та втрачає пружність, а сальні залози продукують у надмірній кількості секрет.
Саме при коливанні гормонів висипання набувають стійкої форми та переходять у хронічний перебіг.
Звісно, що на стан гормональної системи впливає наше психоемоційне самопочуття (часті стреси), схильність до алергічної реакції.

Тактика

Не завжди поверхневе відношення до появи прищів є доцільним. Звісно звернення до косметологів це краще ніж нічого або самостійне проведення їх усунення. Однак, щоб зрозуміти причину та вірно її усунути необхідно першочергово звернутися до лікаря гінеколога або дерматолога. 
 
Тому оптимальним варіантом буде дотримання схеми, коли косметолог розв'язує проблему естетики шкіри, а лікар дерматолог або гінеколог на основі відповідного обстеження проводить лікування. Так найчастіше призначаються гормональні препарати (наприклад, КОК), які дають можливість нормалізувати МЦ жінки та рівень гормонів. 
 
Звертайте увагу на ваш спосіб життя, уникайте стресів, правильно та різноманітно харчуйтеся, будьте фізично активними та проходьте обов'язковий щорічний check-up. Це дасть можливість знизити ймовірність ряду захворювань, в тому числі й  гормональних порушень. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм