Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Які негативні наслідки можуть виникнути після пологів?

Які негативні наслідки можуть виникнути після пологів?Пологи є фізіологічним процесом, який може тривати досить довго та болісно, але в результаті жінка отримує подарунок про який могла тільки мріяти - її малюк. Однак давайте, розберемо детальніше, які зміни з організмом жінки відбуваються після пологів, чи існує ймовірність появи негативних ускладнень. Далі з'ясуємо.
Зазначимо, що післяпологовий період ділиться на ранній післяпологовий період, який відбувається з моменту народження посліду, дві години після пологів та до доби та пізній післяпологовий період - триває від 24 годин до восьмого тижня після пологів. 
 
Саме під час цих періодів організм жінки починає свій зворотний розвиток - інволюцію. Через декілька днів підвищується апетит, налагоджується лактація, маткові труби займають горизонтальне положення, а зв'язковий апарат відновлюється.
 

З якими труднощами може стикнутися жінка після пологів?

  • Післяпологова депресія
Дійсно такий чудовий стан, як материнство може мати суттєвий психологічний вплив. Близько 65% жінок стикаються з післяпологовою депресією. Прояви порушення зображуються у вигляді перепадів настрою, порушенню сну, втраті апетиту або переїданні, тривожного стану. І чим більше часу проходить, тим гірший може ставати стан жінки. Як наслідок вона не може контролювати свої емоції, часто плаче, з'являється апатія та відсутність інтересу, як до власного життя, так і до дитини. У зв'язку з високими показниками самогубств жінок у післяпологовий період спеціалісти рекомендують рідним, медичному персоналу, який виконує патронаж та доглядає за породіллею  в межах пологового - особливу увагу приділяти психологічному стану. Жінки, повинні розуміти, що при появі тривожних станів, відчуття, що вони погані мами та інших нетипових симптомів  - варто звернутися за допомогою до близької людини або до психотерапевта. 
  • Геморой
Перебіг вагітності та процес пологів у більшості випадків, спричиняє порушення у вигляді запалення гемороїдальних вузлів, а точніше захворювання під назвою геморой. Причиною розвитку геморою є підвищений тиск в тазу. Також посилювати ситуацію може незбалансоване харчування жінки, з низьким вживанням продуктів, які багаті на клітковину. Тому при появі крові та больових відчуттів під час дефекації необхідно звернутися до лікаря-проктолога.
  • Діастаз
Діастаз являє собою порушення у вигляді розходження прямих м'язів живота. Для вагітності цей стан є нормою, однак коли після пологів одразу після мінімального відновлення жінка починає активно займатися спортом, а тим паче качати прес - відбувається зворотний ефект. Підвищується черевний тиск, що спричиняє ще більше розходження м'язів.  Також збільшується ризик ураження м'язів тазового дна, опущення органів тазу та нетримання сечі. Тому рекомендований термін для початку занять спортом є не менш ніж через три місяці після пологів, після попереднього огляду лікарем.
  • Нетримання сечі
При збільшенні тиску на органи малого таза під час вагітності, дуже часто у період після пологів стінки піхви та матки опускаються, це спричиняє порушення у вигляді нетримання сечі. На жаль, великий відсоток жінок соромляться цього та не поспішають звертатися до лікаря, що є великою помилкою. Варто пам'ятати, що чим раніше звернутися до лікаря, тим менші ризики розвитку інших ускладнень та успішніше лікування.
  • Розходження кісток тазу
У період після пологів відбуваються зміни положення скелета, тобто хребет по іншому згинається та змінюється розподіл навантаження. Тому дуже часто жінок після пологів турбує біль у попереку чи розвивається остеохондроз. При появі больових відчуттів в області лобкових кісток варто одразу звернутися до лікаря, адже не є виключенням травматичної розбіжності кісток таза. 
 
Поява будь-якого ускладнення залежить від індивідуальних особливостей організму, однак при цьому воно має бути своєчасно усуненим. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм