Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості харчування восени

Особливості харчування восениОсінь вже у розпалі, і так само як ми з сезонами змінюємо свій гардероб, так і повинні відбуватися зміни у нашому раціоні.

Коли температура падає, нам потрібно живити та зігрівати тіло зсередини, щоб збалансувати ситуацію. Холодні місяці пов’язані зі споживанням поживної їжі, яка забезпечує баланс гормонів, зміцнює імунну систему, підвищує енергію та урешті решт дає можливість добре почуватися.
 
Відмітимо, що восени часто порушується функція травної системи. Захворювання шлунково-кишкового тракту є звичайним явищем у цю пору року, тому варто бути особливо обережними та добре харчуватися, щоб запобігти розвитку захворювань. 

Що варто їсти восени?

Обов'язковою частиною осіннього раціону повинні стати наступні продукти:
  • коренеплоди: морква, кабачок, гарбуз і батат;
  • цільні зерна: коричневий рис, кіноа;
  • бобові: квасоля, нут, сочевиця, соя;
  • зелені овочі: броколі, шпинат, капуста, селера, рукола та артишоки;
  • фрукти: яблука, гранати, цитрусові та груші;
  • риба: морський окунь, тріска, морський язик.
Також не варто забувати й про прянощі, якими можна урізноманітнити страви. Наприклад, це може бути імбир, куркума, кориця, розмарин, чебрець, базилік і кріп.
 
Відповідно до рекомендованих сезонних продуктів, можливо й створювати щоденне, але поживне меню.
Так на сніданок можна приготувати ситну кашу з попередньо замоченого вівса, додавши до неї терте яблуко, імбир й корицю та деякі горіхи
На обід можна поєднати якийсь вид зерна з коренеплодами, бобовими та гарніром із зелених овочів. А на вечерю смакуватиме теплий суп з овочами, приготована на пару або запечена риба, з гарніром з овочів.
 
Також одним із ключовим елементом є вода. Споживання води є важливим у будь-який час року. Тільки проблема в тому, що восени й взимку важче змусити себе пити воду, але воно того варте. Вода очищає організм від шлаків, покращує травлення й нормалізує обмінні процеси. 
 
Варто розуміти, що осінь це не час для виснажливих дієт!
 
Враховуючи щоденні навантаження та вплив стресового фактора організм може потребувати додаткових вітамінних комплексів. Приймання вітамінів у міжсезоння є стандартною рекомендація лікаря. Однак ця рекомендація надається виключно при наявності показань та попередньому проходженні лабораторних досліджень. В усіх інших випадках доцільним буде насичувати організм натуральними вітамінами - овочами та фруктами.
 
 Пам'ятайте, що сезонне харчування передбачає вибір фруктів і овочів, які мають пік смаку або врожаю в певну пору року. Свіжі місцеві фрукти та овочі є набагато здоровішим варіантом, купівля в сезон зменшує шкоду навколишньому середовищу, допомагає підтримувати місцеве населення фермерів й виробників, і є більш економічним.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм