Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні правила здорового сніданку

Основні правила здорового сніданкуСніданок є першим та найважливішим прийомом їжі. Він дає нам ту необхідну енергію на увесь день та запобігає переїданню упродовж нього. Однак при цьому існує безліч тверджень щодо правильності сніданку, його необхідності. Детальніше розберемо далі. 

Який має бути ідеальний сніданок?

Обов'язковими складовими правильного та здорового сніданку є:
  1. Білок: одне яйце, риба, морепродукти, молочні продукти.
  2. Жири (як тваринного, так і рослинного походження): красна риба, горіхи, авокадо, вершкове масло.
  3. Складні вуглеводи: хліб/хлібці з цільнозернової муки, каші.
При цьому ранок є чудовим часом для вживання простих вуглеводів. Так після основного прийому їжі Ви можете скуштувати десерт, випічку, фрукти. 
 
Однак лікарі рекомендують, з метою запобігання розвитку ожиріння, інсулінорезистентності та цукрового діабету, запальних процесів в шлунку виключити з ранкової рутини каву й воду з медом на натщесерце, ковбасні вироби.

Відсутність голоду вранці та які наслідки цього

Існує два табори людей: які снідають, а які перший прийом їжі переносять ближче до обіду. Спеціалісти наголошують, що попри важливість сніданку, вживати їжу не відчуваючи при цьому голоду не є доцільним. Сніданок вважається прийомом їжі з двох годин після пробудження, тому краще прокинутися, випити склянку води та почекати поки зголоднієте. 
 
Однак не забувайте, що постійно пропускаючи сніданок Ви ризикуєте переїдати упродовж дня!

Які твердження про правильний сніданок є міфами?

Дехто поспішає та “вилітає” з дому на ходу допиваючи каву з тістечком, а хтось навпаки, починає свій ранок зі свіжовижатого соку. Обидва ці варіанти не є корисними. Інформації щодо варіації правильних сніданків є безліч, однак хибними все-таки вважаються наступні:
  1. Гранола смачний та одночасно корисний варіант для сніданку: у такому випадку є один нюанс - це надмірна кількість цукру. Гранола належить до простих вуглеводів, які відповідно дають раптовий скачок енергії, що дуже швидко стихає і вже через годину Ви знову будете голодні. А надлишковий цукор відкладеться в жирових запасах.
  2. Свіжовижаті соки: знову ж таки, сік являє собою фруктозу, яка в рази є вищою ніж у самих свіжих фруктах. Відповідно коли вранці на голодний шлунок випивається склянка такого соку відбувається різкий скачок цукру, що спричиняє посилене функціонування підшлункової залози, а саме надмірне продукування інсуліну для нейтралізації глюкози. 
  3. Знежирені молочні продукти мають більш корисну дії, ніж звичайні: насправді жири є необхідною складовою нашого раціону та обміну речовин. При цьому варто враховувати, що більшість виробників знежирених продуктів не дотримуються необхідних механізмів при їх виробленні.
  4. Яйця мають холестерин, тому їх вживати необхідно в обмеженій кількості: дійсно жовток одного яйця містить в зобі практично добову рекомендовану ВООЗ дозу холестерину. Однак при цьому це є найбільш доступний та легкий у приготуванні продукт, який містить в собі практично всі корисні та поживні мікроелементи. Яєчний білок у своєму складі не містить ні жирів, ні вуглеводів та засвоюється на 96% нашим організмом. 
Дотримуйтеся усвідомленого харчування та вчіться вчасно відчувати момент ситості, аби після сніданку Ви почували себе краще чим до нього. В протилежному випадку досхочу наївшись Вам знову захочеться спати, а працездатність значно знизиться.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм