Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Телемедицина: переваги взаємодії лікаря та пацієнта в режимі онлайн

Телемедицина: переваги взаємодії лікаря та пацієнта в режимі онлайнМедицина та технології роками йдуть пліч-о-пліч. Так сьогодні лише кількома клацаннями миші можливо детальніше дізнатися про певні захворювання в інтернеті, а також отримати рецепт на ліки, лікарняний лист та ін. У будь-якому випадку при відсутності негайної потреби, онлайн комунікація з лікарем чи медичним працівником значно скорочує витрачений час та зменшує ризики “отримати” додаткові ГРВІ ознаки під час візиту в медичний заклад.

Відповідно і славнозвісна телемедицина тепер дає можливість зробити охорону здоров’я чимось рідкісним, а точніше - зручним.
 
Тим паче попит на дану галузь в Україні підвищив саме воєнний стан. Оскільки враховуючи ситуацію з безпекою на певних територіях нашої країни, не завжди є можливість виїхати сімейному лікареві на виклик та провести повноцінний прийом. Тому і практикується проведення прийомів за допомогою телемедичного обладнання. Також відтепер за допомогою телемедицини та підтримкою більш кваліфікованого спеціаліста, навіть з іншої країни, лікар може впевненіше виконувати складні маніпуляції використовуючи необхідні клінічні тактики. 
 
Не обійшла стороною дана медична технологія і районні лікарні та амбулаторії. Там пацієнти отримують рівний доступ до консультацій вузькопрофільних спеціалістів. Навіть у маленькому селищі де немає Інтернету, лікар приїжджає з мобільно-діагностичним комплексом, проводить діагностику, а згодом після відновлення зв'язку передає отримані дані пацієнтів. 
 
Відповідно до цього у більшості може виникнути питання. Так що ж це за метод консультації “телемедицина”?

Телемедицина — це загальний термін, який охоплює всі способи, якими пацієнт та лікар можуть використовувати технології для спілкування, не перебуваючи в одній кімнаті. До цього способу можна віднести телефонні дзвінки, відеочати, електронні листи та текстові повідомлення. Також “телемедицину” можуть називати телездоров’ям, цифровою медициною, електронним здоров’ям або мобільним здоров’ям.

Як зазначалося вище телемедицина є зручним інструментом для всіх, особливо він корисний, якщо особа проживає у сільській місцевості або тимчасово на далекій відстані від лікаря. Також метод доцільний коли існують труднощі з транспортом чи обмеженим рухом або медична допомога потрібна терміново.

Механізм дії

В залежності від пропозицій лікаря та зручного для пацієнта варіанту взаємодії, отримати медичні послуги можливо при віртуальних зустрічах або завдяки порталу для пацієнтів.
Портал для пацієнтів є безпечним для пацієнта варіантом оскільки використовуючи ім'я користувача та пароль порталу, можливо надсилати та отримувати електронні листи від свого лікаря чи медсестри, запитувати повторне заповнення рецепта та записуватися на прийом. Також лікар може в електронному варіанті надсилати пацієнтові результати досліджень, попередньо розшифровуючи їх.

При віртуальних зустрічах консультація лікаря та пацієнта відбувається за допомогою телефонного дзвінка та відеоконференції. 

Однак важливо пам'ятати, що попри можливості телемедицини вона не може розв'язувати всі проблеми, насамперед повноцінний візит до лікаря та необхідності негайної діагностики й лікування певних захворювань організму. 

Відмітимо, що сьогодні в умовах воєнного стану міжнародна медична платформа ITMED дає можливість швидко та за доступною ціною створити офіційний сайт для медичного закладу згідно зі стандартами МОЗ, а також електронний кабінет для лікаря, що дає можливість записуватися на прийом та основне -  створювати телекомунікації з пацієнтами в режимі питання-відповідь. Тому медичним працівникам варто скористатися вигідною пропозицією. Нижче залишаємо контакти для звернень щодо створення вебсайту та укладання Договору:
Електронна пошта: portal@itmed.org     
Телефон:  +38 063 787 22 07 (Viber, WhatsApp)  096 655-04-03

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм