Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні методи захисту від вірусів в домашніх умовах

Захист від вірусів вдома: основні методиМи розширили обсяг своїх знань щодо захисту від вірусів на вулиці: носимо маски, обробляємо руки антисептиком, дотримуємось дистанції. Однак, як знизити ризики зараження в домашніх умовах, особливо якщо хтось з ваших рідних поруч захворів? Далі з'ясуємо. 
Зазначимо, що у 99,9% випадків заражень COVID-19 відбуваються шляхом контакту з зараженою поверхнею (ручки дверей, столи, стільці, кнопки ліфта) з наступним фізичним дотиком до свого обличчя - очі, рот, ніс.

Проведення дезінфекції

В першу чергу нагадаємо, що дезінфекційні міри повинні мати регулярний характер. Проведення профілактичної дезінфекції повинно розпочинатися одразу при виникненні загрози розповсюдження вірусної інфекції, і це не тільки коронавіруси, а й віруси грипу та інші. Адже щодня приходячи з вулиці ми заносимо в наші домівки безліч вірусів, які здатні тривалий час зберігатися в теплі. 
Дезінфектанти повинні мати широкий спектр антибактеріальної, противірусної та протигрибкової дії. На це потрібно звертати увагу при придбанні засобу. 
Найбільш прискіпливо необхідно підійти до проведення дезінфекції ванни, санвузла, кухні та тих поверхонь з якими найчастіше контактує людина, наприклад, дверні ручки, крани, спинки стільців та ін. На сьогодні рекомендуємо чудовий засіб для проведення дезінфекції вдома - Ізоцид. Оскільки засіб поєднує в собі одночасно миючі та стерилізаційні функції та не є шкідливим для людей, тварин. На обробленій поверхні утворюється так звана “плівка”, яка запобігає розповсюдженню патогенних мікроорганізмів упродовж 21 дня. 

Провітрювання приміщення

Провітрювати приміщення важливо для забезпечення сприятливого мікроклімату, навіть взимку. Тривалість відкриття вікон має бути не менш ніж 15-20 хвилин в день.
При проведенні провітрювання окрім покращення самопочуття, відбувається зниження патогенних мікроорганізмів в приміщенні, повітря насичується киснем та урегульовується  температурний режим й відсоток вологості. 

Знезараження повітря

Проведення провітрювання дійсно дає хороший результат очищення від патогенних мікроорганізмів, вірусів в тому числі. Однак більша ефективність все ж таки забезпечується шляхом використання бактерицидного рециркулятора - пристрою, основна мета якого очищувати та знезаражувати повітря в приміщенні. Дезінфекція повітря відбувається внаслідок нагнітання його в пристрій завдяки вентилятору та виходу з нього вже очищеним.
Рециркулятор являється пристроєм закритого типу, тобто УФ лампи, завдяки яким відбувається знезараження знаходяться всередині корпусу. Це дає можливість бути присутнім в кімнаті де працює пристрій без жодної шкоди для здоров'я. Зазначимо, що при роботі рециркулятора повітря очищується від вірусів, бактерій, грибів, плісняви - на 98%.

Оброблення рук

Сьогодні на щастя вже немає дефіциту з антисептиками для рук, однак це не виключає правила, що все повинно бути в міру. 
За рекомендаціями ВООЗ руки необхідно обробляти антисептиком не менш ніж 30 секунд, приділяючи особливу увагу зоні під нігтями. 
Застосовуючи антисептик пам'ятайте, що:
  1. Надмірне використання засобу сушить шкірний покрив рук внаслідок високого вмісту спирту, як наслідок існують ризики появи на пересушеній шкірі мікротріщин. Це відкриває ворота до потрапляння бактерій.
  2. Застосування антисептика кожні 15 хвилин, також не є доцільним, тим паче якщо ви не торкаєтеся потенційно забруднених речей або не змінюєте вид діяльності.
  3. З обережністю варто використовувати антисептик у вигляді спрею, оскільки надмірна кількість засобу розпилюється та вдихається пошкоджуючи слизову носа та горла. В результаті порушується захисний бар'єр організму, підвищуючи ризики інфікування.
Зазвичай антисептик є додатковим захистом після миття рук, також засіб буде доречним у разі відсутності доступу до води. Завдяки спиртовій основі дезінфікувальний розчин має швидку дію та широкий бактерицидний спектр. Тому антисептик на рівні з маскою є головним must-have сьогодення. 

Як діяти при виникненні симптомів? 

З метою захисту себе та своїх близьких, необхідно дотримуватися всіх регламентованих рекомендацій.
Не займайтеся самолікуванням та одразу зверніться до свого сімейного лікаря, детально описуючи симптоми з дотриманням наступних рекомендацій. При погіршенні стану до критичних показників необхідно викликати “швидку”.
При підтвердженні коронавірусної інфекції або при підозрі на захворювання варто хворому носити маску навіть у приміщенні, тим паче якщо він перебуває в домі з рідними й ізолюватися окремо не має можливості. Також рекомендується слідкувати за показниками стану здоров'я, а саме вимірювання температури та контроль рівня сатурації за допомогою пульсоксиметру. 
Створити безпечне оточення вдома та знизити ризики розповсюдження та зараження інфекціями можливо дотримуючись профілактичних методів.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм