Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Весняне очищення організму від токсинів

Весняне очищення організму від токсинівПрихід весни, це не лише пора, коли оживає природа, але й той час, коли наш організм поступово прокидається після зими, а також тривалого перебування на карантині. Тілу та розуму потрібне перезавантаження.

Весняний детокс тим і хороший, що не тільки виводить з організму шлаки та токсини, але й змінює зовні. Розберемо, які безпечні методи «очищення» організму застосовуються, та чому настільки важливо для початку проконсультуватися з фахівцем.

Починаючи детокс програму, людина бажає досягти мети – очиститися від усього, що накопичилось. Сюди входять як внутрішні, так і зовнішні фактори, які надходять із середовища.

До внутрішніх (ендогенних) чинників відносяться їжа, яка не перетравилась через переїдання, алкоголь, медикаментозні препарати. Розпад цих продуктів сприяє виділенню токсинів, які накопичуються та призводять погіршення стану та розвитку ряду захворювань. Фактори зовнішнього середовища, це забруднене повітря, яке ми вдихаємо, неочищена вода, яку ми п'ємо або харчові продукти, які найчастіше оброблені пестицидами.

Навіщо очищати організм?

Багато фахівців стверджують, що проводити очисні програми зовсім не обов'язково. Оскільки наш організм є злагодженою системою, та самостійно здатний самоочищатися від токсинів через нирки, шкіру та легені.

Але річ у тім, що за останні роки умови життя людини значно змінилися, і організм найчастіше не здатний самостійно справлятися з тим навантаженням токсичних речовин, з якими ми щодня стикаємося. Основна причина того, це низька фізична активність, яка сприяє накопиченню не тільки зайвої ваги, але й токсинів, які отруюють організм.

Як зрозуміти, що Вам необхідний детокс?

  1. Ви почали помічати, що стали частіше втомлюватися.
  2. Відчуваєте головний біль та ломоту в тілі.
  3. Поява висипань, шкіра стала тьмяною.
  4. Ламкість нігтів.
  5. Порушення з боку шлунково-кишкового тракту (запор/діарея).

В яку пору року краще всього проводити очищення?


Найкращим часом для проведення очищення організму є міжсезоння – весна або осінь. Наприклад, проведення детоксу влітку не буде мати настільки сильний результат за умов високої температури та запиленого повітря. Ідеальним варіантом буде, при можливості, провести час очищення організму за містом.

Види очищення організму


Перед проведенням очисних процедур необхідно проконсультуватися з лікарем з метою діагностики організму на наявність патологій та визначення загального стану. Лікар-гастроентеролог допоможе підібрати відповідний Вам метод, без шкоди для здоров'я.

До медикаментозних методів очищення можна віднести комплексні препарати, такі як ентеросорбенти, які вбирають токсичні речовини в шлунку.  Одним з таких препаратів є Сорбін, який застосовується для профілактики та очищення організму від токсинів.  Пам'ятайте, що будь-який медикаментозний препарат має ряд протипоказань і тому необхідно заздалегідь проконсультуватися з фахівцем.  Також можливе застосування пробіотиків.

До немедикаментозних методів відносяться такі продукти:
  • насіння льону, яке захищає слизову оболонку кишківника.  Рекомендується вживати 1ст.л насіння натщесерце;
  • насичення організму водою, що призведе до кращого функціонуванню нирок та відповідно виведенню токсинів (не менше 8 склянок на день);
  • прості харчові продукти, а саме введення в раціон злаків, овочів та фруктів.  Оскільки вживання клітковини призводить до природного очищення організму.  Джерелами цього елемента є висівки, бурий рис, яблука, капуста, селера та ін.
Також існують й інструментальні методи очищення, які проводять тільки за призначенням лікаря, наприклад гідроколонотерапія.  Для поліпшення ефекту можна застосовувати лімфодренажний масаж, регулярні фізичні навантаження або відвідування сауни / лазні.
 
Прислухайтеся до свого організму, й при погіршенні стану під час проходження програми повідомте лікаря.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм