Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Медичне страхування: види та мета його отримання

Медичне страхування: види та мета його отриманняЗдоров'я – це найцінніше, що є у кожної людини. І для того, щоб у разі необхідності відчувати впевненість в отриманні повноцінної медичної допомоги, по всьому світу й діє медичне страхування. Розберемо, які види страхування здоров'я існують, та про обов’язкову страхову медицину в Україні.

Медичне страхування– це тип особистого страхування, який дає Вам гарантію при страховому випадку (хвороби або травми) отримати медичну допомогу та покриття всіх витрат на купівлю необхідних медикаментозних препаратів коштом страхової компанії.

Також медстрахування дає можливість отримати при покупці річного поліса, у разі настання хвороби або травми, право на безкоштовну медичну допомогу поза чергою, в рамках того бюджету та списку послуг, які ним передбачені.

Види медичного страхування

Існує добровільне (ДМС) та обов'язкове медичне страхування (ОМС). При обов'язковому медичному страхуванні Вас страхує держава або роботодавець. В Україні поки проходить поступовий процес введення ОМС.

Основа ОМС полягає в цільовій оплатіпослуг в медицині, які надаються застрахованій особі або медичному закладу, що надає ці послуги.

Що стосується ДМС, воно своєю чергою поділяється на приватне та корпоративне страхування.

Корпоративне страхування являє собою відмінну мотивацію для співробітників. Оскільки страховка укладається як хворими, так і зі здоровими людьми. Плюс такий вид страхування на декілька відсотків дешевше особистого.

Особисте страхування поділяється на страхування життя, від нещасних випадків та медичне страхування.

Всі програми ДМС підбираються в індивідуальному порядку.

Від чого залежить вартість страховки

Ціна страховки залежатиме від безлічі чинників. Найчастіше це: перелік небезпек, регіон проживання, кількість застрахованих, первинний стан здоров'я страхувальника, наявності бонусних програм.

Точне визначення ціни буде затверджено після особистої зустрічі зі страховим агентом.

На що необхідно звернути увагу при виборі страховки?

Зараз на українському ринку безліч страхових компаній, що мають один принцип роботи, але з наявністю різних нюансів. Тому при оформленні медстраховки необхідно звернути увагу на наступні пункти:
  • тип страхування (медичне обслуговування на випадок «стандартних» проблем зі здоров'ям або травм / операцій);
  • вміст програми (уточнити, що саме покриває страховка);
  • умови оплати (поквартально або у вигляді розстрочки);
  • співпраця з клініками (приватні або державного типу);
  • як відбувається виклик швидкої допомоги (чи оплачує компанія виїзд за місто);
  • історія компанії (вивчіть скільки часу компанія на ринку, відгуки).
Які чинники можуть вплинути на отримання добровільної медичної страховки?
 
При оформленні добровільної медстраховки потрібно врахувати, що вона не буде покривати наявність наступних проблем зі здоров'ям:
  • психіатричні захворювання;
  • вроджені або хронічні патології (якщо мова не буде йти про загострення захворювання);
  • алкоголізм / наркоманію;
  • СНІД / ВІЛ-інфекцію;
  • ожиріння;
  • захворювання ендокринної системи та ін.
Кожна страхова компанія може мати виключення щодо певного захворювання.

Також страхові компанії не оплачують проведення пластичних операцій або косметологічних процедур.

У зв'язку зі сформованою ситуацією у світі, викликаної COVID-19, багато громадян перебувають вдома в очікуванні найгірших подій.  Тому низка страхових компаній ввели у свої програми варіанти страхування від коронавірусу. Ця послуга дозволить перекрити витрати на лікування та забезпечити гідну медичну допомогу, в разі зараження.

На сьогодні сучасна державна медицина не завжди відповідає нашим вимогам.  І тому з метою розв’язання цієї проблеми більшість людей поступово переходять на ДМС.  Оформлення страховки забезпечує в першу чергу високоякісний медичний супровід, дозволяючи забути про довгі черги та постійні пошуки потрібної клініки.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм