Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

ТОП-8 порад як відмовитися від куріння

ТОП-8 порад як відмовитися від курінняПро те, що куріння — це шкідливо, знають навіть самі курці. Але дуже часто впоратися з проблемою складно, як би не хотілося. Іноді за курінням люди ховаються від серйозних психологічних проблем. Тому необхідно заручитися підтримкою близьких людей та знайти свій спосіб побороти залежність.

Куріння не фізіологічна залежність


Нікотин впливає на рівень вироблення нейромедіаторів та дофаміну, які у свою чергу відповідають за гальмування нервової системи та її імпульси. При систематичному курінні дійсно виникає залежність. Але при відмові від паління фізіологічна залежність проходить за декілька днів. Далі, гостру нестачу нікотину провокує психологічний фактор, який і вимагає великої роботи над собою.

Звернутися до фахівця


У тому випадку, коли людина не може знайти для себе причину, яка його мотивує кинути палити та якщо це вже відбувалося більш ніж три рази – можна звернутися за допомогою до нарколога. Іноді консультація фахівця допоможе детально розібрати всі плюси та мінуси куріння й знайти необхідний варіант лікування.

Замінити звичайні сигарети  електронними - не вихід


Вплив електронних сигарет до кінця не вивчений. Але вони теж мають властивість викликати залежність. Відсутність нікотину в електронних сигаретах не говорить про те, що вони безпечні. До їх складу входять різноманітні ароматизатори, пропіленгліколь, токсини, гліцерин, канцерогени.

Зайнятися спортом


Спорт допомагає відволіктися від залежності. При тренуваннях ви вихлюпуєте весь свій стрес та енергію. І якщо вам дозволяє стан здоров'я, то чому б і не включити фізичні вправи в процес звільнення від куріння.

Домовиться з собою


В першу чергу ви повинні для себе вирішити, чому ви кидаєте палити. Взяти звичайний блокнот та ручку й записати, що принесе відмова від куріння. Чим ви будете займатися в обідній перерві (яку ви раніше витрачали на перекур), на що витратите заощаджені гроші. Ви повинні для себе чітко вирішити, чому ви більше не повернетеся до паління.

Розібратися зі своєю самооцінкою


Дуже часто люди, які в собі не впевнені, починають палити, щоб здаватися більш солідним. В цих випадках можлива консультація з психологом, який допоможе розібратися у вашій скутості та невпевненості.

Зрозуміти, що куріння — це в першу чергу звичка


Подумайте, коли ви починаєте тягнутися за цигаркою. Напевно у вас існують щоденні ритуали. Наприклад, вранці ви п'єте каву з цигаркою, на вулиці вам хтось дзвонить, і ви знову тягнетеся за сигаретою. Це вже своєрідні глибоко вкорінені звички, від яких потрібно відмовитися. Постарайтеся в таких випадках замінювати сигарету жувальною гумкою або пити воду, це повинно допомогти вам відволіктися на щось інше.
 

Не замінювати сигарети їжею

 
Коли людина курить, вона розслаблюється, справляється зі стресом.  І при відмові від звички, починає шукати такі ж відчуття в їжі.  Тому, багато людей значно набирають вагу, коли кидають палити.  У такому випадку важливо дотримуватися режиму: скласти меню, записувати все що їсте, і коли ви це робите.
 
Існують тисячі способів як кинути курити від народних методів лікування до книг.  Кожному підійде якийсь свій метод.  Але потрібно пам'ятати, що в першу чергу ви повинні розібратися в собі, стати сильною людиною та не відкладати проблему на потім.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм