Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Рекомендації для тих, хто постійно мерзне. Про які захворювання це може свідчити?

Рекомендації для тих, хто постійно мерзне. Про які захворювання це може свідчити?Коли погода не обдаровує сильними морозами, але стан постійного ознобу, крижаних кінцівок вас не покидає – це може свідчити про наявність множинних захворювань з боку організму. Спробуємо розібратися, що викликає постійне відчуття холоду і як з цим боротися.

Чому нам постійно холодно?                     


Цукровий діабет:при даному захворюванні людина скаржиться на постійно крижані ноги, зі зниженою чутливістю/онімінням. Причиною є зниження метаболізму, порушення з боку серцево-судинної системи, а також постійний тиск на нервові тканини (при поганому контролі цукрового діабету).

Поганий сон і його недолік:втома – серйозний ворог нашого організму. Якщо ви не виспалися, то порушується метаболізм, відбувається зниження температури тіла, внаслідок  підвищеного навантаження на гіпоталамус (він контролює область мозку, яка відповідальна за температуру).

Низький рівень заліза:найчастіша причина відчуття холоду. Залізо сприяє передачі кисню нашими клітинами, а при його зниженні порушується насичення тканин, судини розширюються, прискорюючи кровообіг, з метою зігрівання. При низькому рівні заліза включіть у свій раціон червоне м'ясо, гречку, шпинат, бобові, яблука та інші залізовмісні продукти.

Зайва вага:існує уявне думка, що повним людям завжди жарко. Насправді, при наявності зайвої ваги, жирові відкладення , що накопилися ,здавлюють судини, порушуючи при цьому кровообіг. І відповідно, як у випадку нестачі заліза порушується транспортування кисню та поживних речовин.

Низька вага:при низькому відсотку жирових відкладень, сповільнюється метаболізм і відсутня необхідна ізоляція від холоду. При дотриманні постійної дієти людина отримує мало калорій, відповідно не вистачає енергії для зігрівання організму. Тому худі люди часто мають низьку температуру тіла.

Порушення функціонування щитоподібної залози:відчуття постійної мерзлоти найчастіше свідчить про збої в роботі щитовидної залози, а саме про гіпотиреоз. При гіпотиреозі відбувається зниження функції щитоподібної залози та зменшується кількість вироблення гормонів, при цьому метаболізм сповільнюється, і організм ніяк не може зігрітися.

Також, при гіпотиреозі людину турбує  випадіння волосся, сухість шкіри. Тому необхідна консультація ендокринолога.

Хвороба Рейно:феномен, при якому кровоносні судини наших кінцівок, гостро реагують на знижену температуру або стресову ситуацію. Пальці німіють, стають холодними та синюшними, або білими. Такий стан може тривати кілька годин.

Як перестати мерзнути?

  1. Пройдіть обстеження у фахівця, зі здачею всіх необхідних аналізів.
  2. Більше рухайтеся.
  3. Робіть дихальні вправи.
  4. Відмовтеся від суворих дієт та розбавте свій раціон складними вуглеводами.
  5. Пийте більше рідини.
  6. Піклуйтеся про своє психологічне здоров'я (уникайте стресів).
  7. Відмовтеся від шкідливих звичок (куріння / алкоголь).
  8. Загартовуйтеся (контрастний душ).
Подбайте про своє здоров'я, та не відкладайте візит до лікаря.  Пам'ятайте, що безпричинне і тривале відчуття холоду, може бути тривожним дзвіночком і свідчити про наявність певних захворювань.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм