Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як холод впливає на загострення захворювання суглобів?

Як холод впливає на загострення захворювання суглобів?Більшість спеціалістів відзначають про ймовірний зв'язок між зміною погодних умов та болем у суглобах. Тому розберемо детальніше основні фактори даного порушення та його основні прояви.

Термін “артрит” відносять до понад 100 станів, які викликають біль у суглобах. А саме порушення характеризується розвитком запального процесу.
Артрит може вразити будь-кого незалежно від віку чи статі. 
 
Основними симптомами артриту є набряк, болючість та скутість одного або кількох суглобів. Вони можуть погіршуватися вранці, при спробах встати з ліжка. 
Найпоширенішими типами артриту є остеоартрит та ревматоїдний артрит.

Основні причини артриту

  1. Вік (50+).
  2. Травми.
  3. Ожиріння.
  4. Аутоімунні порушення.
  5. Спадковий фактор.
  6. М'язова слабкість.
  7. Остеоартроз.

Як холодна погода впливає на суглоби?

Відзначається, що саме барометричний тиск (тиск повітря), часто викликає біль у суглобах. Однак щодо зв'язку загострення артриту з дощем та вологістю, низькими температурами, спеціалісти дотримуються двох теорій.
 
Так у тому випадку коли зношений та пошкоджений хрящ при артриті, оголює нерви в кістках, вони стають більш чутливими до змін барометричного тиску. Як наслідок у людини виникають скарги на больові відчуття.

Інше твердження полягає в тому, що коли барометричний тиск змінюється, це спричиняє розширення та скорочення сухожиль, м’язів і рубцевої тканини, поширюючись на суглоби, уражені артритом. 

Тактика 

Відповідно коли погода погіршується, а біль в суглобах дає про себе знати рекомендовано або знайти полегшення в теплішому кліматі, або дотримуватися ряду рекомендацій:
  • уникати переохолодження (теплий душ, багатошаровість в одязі, парафінові ванни);
  • здорове та збалансоване харчування, та активний спосіб життя. Не варто забувати й про достатню кількість води, адже навіть легке зневоднення може зробити людину більш чутливою до болю;
  • уникати надмірного напруження, адже підіймання тяжких предметів можуть тільки посилити біль у суглобах;
  • достатній рівень вітаміну D: низький рівень вітаміну може відігравати важливу роль рівні чутливості до болю при артриті. Також дефіцит вітаміну D підвищує ризик розвитку остеопорозу. Взимку менше шансів отримати достатню кількість вітаміну D з його природного джерела, сонячного світла, тому можливо обговорити з лікарем потребу в добавках або відповідних продуктах.
Медикаментозно лікарем можуть бути призначені анальгетики, нестероїдні протизапальні препарати, стероїди або імунодепресанти.
 
Важливо розуміти, що зимова погода не повинна робити Вас нещасними лише тому, що у вас артрит. Ви можете зробити багато, щоб залишатися здоровим і впоратися з симптомами артриту протягом зимових місяців.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм