Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості застосування кисневого концентратора в домашніх умовах

Особливості застосування кисневого концентратора в домашніх умовахВесна це пора алергій та її ускладнень. Також не варто забувати й про набирання обертів COVID-19, хронічних захворювань органів дихання. У таких випадках суттєву підтримку надає кисневий концентратор. Більш детальніше розберемо характеристику приладу та прямі показання до застосування.

Кисневий концентратор - це медичний прилад, який дає можливість отримувати додатковий кисень. Прямим показанням до його застосування є стан здоров'я, внаслідок якого рівень кисню падає занадто низько.
 
На відміну від інших приладів для кисневої терапії, кисневий концентратор рекомендується використовувати, якщо пацієнтові потрібен кисень протягом більшої частини дня (включно під час сну). Пристрій розміром із домашнього принтера підключається до електричної розетки.
 
Відмітимо, що кисневий концентратор необхідний людям, які мають проблеми з диханням та не можуть отримати достатню кількість кисню самостійно. Це часто відбувається через легеневі захворювання, які перешкоджають легеням поглинати кисень, зокрема:
  • бронхіальна астма;
  • рак легень;
  • ХОЗЛ;
  • кістозний фіброз;
  • емфізема;
  • апное сну;
  • грип;
  • COVID 19.
Для того, щоб встановити результат від кисневої терапії, відбувається перевірка коли лікарі перевіряють кількість кисню в артеріальній крові пацієнта. Іншим способом перевірки є використання пульсоксиметра, який опосередковано вимірює рівень кисню або сатурацію, не вимагаючи зразка крові. Також лікар випише пацієнтові рецепт, у якому буде вказано, скільки кисню потрібно отримувати за хвилину та коли це потрібно. Так деяким людям може знадобитися киснева терапія лише під час фізичних вправ або сну, тоді як іншим - цілий день.
 
Придбати кисневий концентратор та додатково пульсоксиметр можливо в медичному маркеті ITMED. Однак перш ніж купувати або використовувати кисневий концентратор, потрібно отримати дозвіл лікаря. Використання без його керівництва може бути шкідливим для здоров'я.  Оскільки тільки лікар вказує який об'єм кисню необхідний пацієнту та як довго використовувати пристрій.

Характеристика

Концентратор являє собою пристрій, який втягує повітря навколо й фільтрує азот.
 
Тонка трубка проходить від пристрою до обличчя пацієнта, надаючи вже очищений кисень. У більшості випадків потік кисню відбувається через застосування маски для обличчя. Це дасть можливість отримати більшу концентрацію та потік кисню. Іншим варіантом є носова канюля. Це м’яка пластикова трубка з двома маленькими зубцями на одному кінці. Вони входять у  ніс, а трубка лежить над вухами, щоб утримувати його на місці. Інший кінець підключається до приладу. Носова канюля доставляє стабільний кисень, однак може трохи пересушувати слизову носа.

Розрізняють портативний кисневий концентратор, який буде зручним варіантом в дорозі та відповідно більша стаціонарна модель, яка застосовуватиметься безпосередньо вдома.

Застереження!

Необхідно дотримуватися інструкцій щодо використання та обслуговування пристрою. Адже кисень — безпечний газ, але він може спричинити легке горіння чогось іншого. Тому завжди дотримуйтесь цих порад безпеки щодо кисню:
  1. Ніколи не використовується кисневий пристрій поблизу відкритого вогню або під час паління.
  2. Пристрій тримається на відкритому місці. Це зменшує ймовірність розриву.
  3. Не варто використовувати легкозаймисті засоби, такі як рідина для чищення, розчинник для фарби та аерозольні спреї.
Пам'ятайте, що кисень – ліки, що відпускаються за рецептом. Тому аби уникнути будь-яких негативних наслідків від оксигенотерапії важливо дотримуватися всіх рекомендацій лікаря.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм