Перевозка больных

Седанов

Стрес в умовах пандемії

Стрес в умовах пандеміїУмови тривалого карантину, так чи інакше, негативно позначилися на кожному. Переживання, нервозність, накопичення негативу призводять до того, що ми заганяємо себе в депресивний стан. А це, своєю чергою, тягне за собою розвиток ряду захворювань. Тому, при перших же симптомах стресу, потрібно з ним боротися.

На які ознаки варто звернути увагу?


Дратівливість: в кожного трапляються моменти, які можуть вибити з рівноваги, й причини на це можуть бути різні. Але варто звернути увагу на надмірно високий рівень дратівливості, який з'являється внаслідок абсолютно дрібних побутових явищ. Це може бути свідченням, що ви не в нормі.

Втома: прояв втоми ввечері може означати, що протягом дня Ви добре попрацювали. Але в тому випадку, якщо Ви тільки прокинулися, а сил щось робити вже немає, варто сприйняти це за тривожний симптом та проконсультуватися з фахівцем.

Страх: сьогоднішня ситуація не може не викликати тривожність. Але коли людина буквально нищить себе переживаннями, підключаючи нелогічні та не раціональні передумови, то мова може йти про наближення депресії.

Плюс до цих проблем може приєднатися невпевненість у собі та нав'язливі дії.

Як в умовах обмеження допомогти собі побороти стрес?


Обмежте себе в нагнітальних новинах. Це стосується і новинних телепрограм та постів у соціальних мережах. Підтримуйте своє емоційне здоров'я, оточуючи себе позитивними речами, відкладіть в сторону телефон та краще займіться фізичними вправами.

Пам'ятайте, що якщо Ви хочете прокидатися в хорошому настрої, спіть не менше восьми годин. Увечері намагайтеся розслабитися та заснути, якщо не виходить – випийте заспокійливого чаю.

Також, в цілях профілактики рекомендуємо справлятися зі стресом за допомогою регулярного приймання комплексних препаратів на основі лікарських трав. Седанов має заспокійливу та антидепресивну дію.

Перед вживанням проконсультуйтеся з лікарем!

Дотримуйтеся режиму дня. Оскільки щоденна активність з розкладом необхідних справ допомагає дотримуватися стабільності та бути моральною опорою, в такий непростий час.

Відсутність у вживаних продуктах потрібних мікроелементів та вітамінів – також посилює вже присутній стан стресу. Тому, для зниження рівня гормону стресу розбавте раціон вітамінами В та С, вони містяться в цитрусових, горіхах, червоному перці, вівсянці.

У випадку якщо Ви знаходитесь в самоті й Вам немає з ким поділитися своїми побоюваннями, є можливість зробити це в режимі онлайн. Скористатися послугами психолога або створіть групу в режимі відеозв'язку, де ви зможете об'єднатися з людьми, які також переживають непростий час та потребують поради. Так Ви зможете допомогти один одному.

Пам'ятайте, що все налагодиться! Бережіть своє здоров'я, в тому числі й ментальне.

Автор: Наталія Холявицька

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм