Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як не погіршити зір під час дистанційної роботи

Як не погіршити зір під час дистанційної роботиНаші очі й так постійно перебувають в напруженому стані внаслідок частого контактування з гаджетами, однак в епоху пандемії дане явище набуло ще більш обертів: навчання, робота, зустрічі з друзями - все перейшло в режим онлайн. Розберемо, як знизити ймовірність погіршення зору, а саме що для цього необхідно робити.
Проведення тривалого часу за комп'ютером викликає досить велике навантаження на очі, адже відсутність зміни фокусу призводить до напруженості м'язу ока, як наслідок очі швидко стомлюються.
 
Також має шкідливий вплив на зір читання у неправильному положенні чи під час прогулянки, оскільки відстань від екрана або книги до очей постійно коливається й не дає можливості очним м'язам розслабитися. Це ж стосується і читання в темряві або при поганому освітленні з яскравим екраном на гаджеті.
 
Наявність хронічних патологічних станів своєю чергою тільки буде прискорювати процес погіршення зору. Так проблеми з зором  найчастіше виникають при цукровому діабеті, гіпертонії та атеросклерозі.

Які дії допоможуть зменшити погіршення зору?

  1. Робіть перерву кожні 10-15 хв за кожну годину проведену за екраном. Тим паче, що в домашніх умовах це набагато простіше зробити.
  2. Спеціальна гімнастика для очей: існує досить широкий різновид вправ для поліпшення зору, так найпростішим із них є примруження очей й інтенсивне моргання протягом двох хвилин та переміщення погляду зліва-направо та знизу-вверх, це допомагає тренувати очний м'яз.
  3. Правильне освітлення: погане освітлення спричиняє швидку втому очей. Очі починають сльозитися або навпаки пересихають, виникають дискомфортні відчуття. Тому підбирайте відповідну яскравість екрану. Також не варто забувати, що читання або споглядання зображення на екрані на близькій відстані загрожує  короткозорістю. Дивитися телевізор або працювати за комп'ютером в темноті не рекомендується людям старше 40 років, оскільки з віком кришталик збільшується в розмірі, а часта зміна зображення (мерехтіння) на екрані спричиняє підвищенню внутрішньоочного тиску.
Відповідно здоров'я будь-якого органу та організму в цілому тримається на трьох основних складових. Це здорове харчування, прогулянки на свіжому повітрі та підтримання імунітету на високому рівні.  
 
У тому випадку, якщо ви почали помічати проблеми з зором, зверніться одразу до лікаря. Не запускайте розвиток патологічного процесу. Чим раніше діагностувати проблеми, тим швидше пройде лікування. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм