Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Електроліз: особливості методу для видалення волосся

Електроліз: особливості методу для видалення волоссяЗ зайвими волосками кожен бореться як може. На щастя сьогодні існує просто безліч методів які допомагають розв'язувати цю проблему, як на короткочасній основі та і довготривало. Наразі розберемо детальніше один із таких методів, як електроліз. Наскільки він дієвий та як проводиться?

Електроліз являє собою метод видалення окремих волосків з обличчя або тіла. 
 
Механізм дії електролізу полягає в впливі хімічної або теплової енергії з наступним руйнуванням центру росту волосся. Так у волосяний фолікул вводиться тоненький зонд. Далі електричний струм рухається по дроту до нижньої частини фолікула, руйнуючи корінь волоса. Пошкодження фолікула перешкоджає росту волосся та призводить до випадання наявного. Шкіра в місці введення голки (зонду) може тимчасово пекти або з’явиться відчуття схоже на щипок.
 
Зонами впливами переважно є обличчя, живіт, груди та ноги.
Кількість процедур залежатиме від росту волосся та ділянки впливу. Так небажане волосся зникне назавжди після завершення серії процедур. А тривалість кожної процедури триває від 15 хвилин до однієї години.
 
Також в залежності від обсягу процедури обиратиметься й відповідний метод електролізу. До прикладу термоліз це найшвидший і найменш болючий із методів електролізу, дія якого полягає у використанні локального тепла для руйнування фолікула за допомогою зонда.
 
Найменш поширеним є гальванічний електроліз, який направлений на видалення волосяного фолікула шляхом дії електричного струму та хімічної реакції. Сьогодні він є непоширеним, враховуючи його болючість.
Для власників густого або кучерявого волосся застосовуватиметься поєднання обох методів.

Переваги електролізу

  1. Не завдає сильного болю. Однак за необхідності лікар може запропонувати знеболювальний крем.
  2. Універсальність. Процедура допоможе пригнічувати ріст нового волосся для всіх типів шкіри та волосся. Відповідно його також можна застосовувати будь-де на тілі, включаючи брови.

Недоліки

Незначні побічні ефекти є поширеними, але вони, як правило, зникають протягом доби. Найпоширенішим проявом є легке почервоніння та подразнення шкіри. Біль та набряк виникають рідко.
 
До серйозних наслідків можна віднести розвиток інфекційного процесу внаслідок недотримання стерильності голок, а також можливе формування рубців при неправильній техніці майстра.
 
Недоліком є і те, що електроліз потрібно розподілити на більше сеансів. Адже він не може охопити великі площі одночасно, наприклад як лазерна епіляція. Тому вибір клієнта залежатиме від того, наскільки швидко він хоче досягти короткочасного видалення волосся.

Рекомендації

Одразу після завершення процедури клієнт може повертатися до своїх справ. Але не варто забувати про незначні рекомендації. Так протягом перших 24 годин після лікування варто уникати діяльності, яка може подразнити волосяні фолікули. Це може бути засмагання, нанесення макіяжу. 
 
Досить часто електроліз порівнюють з лазерною епіляцією. Однак їхня дія відрізняється тим, що при лазерній епіляції назавжди зменшується ріст волосся, тоді як при електролізу видаляється та запобігається ріст волосся. 
 
Пам’ятайте, що ріст нашого волосся спричинений рядом факторів, від спадковості, рівня гормонів та приймання певних ліків й захворювань (гірсутизм). Електроліз може бути варіантом, коли волосся росте на ділянках тіла, де це небажано, наприклад, на верхній губі, підборідді чи лінії бікіні жінки. Однак у випадку, якщо ви прийняли рішення позбутися небажаного волосся зверніться до правильного спеціаліста. Зверніть увагу на наявність відповідної документації, застосування рукавичок, методи стерилізації інструментів. Ознайомитися з різновидами повітряних стерилізаторів для обробки інструментів можливо в медичному маркеті ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм