Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Кільця Венери: основні причини появи зморшок на шиї

Кільця Венери: основні причини появи зморшок на шиїДуже часто всі зусилля догляду за шкірою направлені на ділянки обличчя, при цьому оминаючи не менш чутливу зону шиї. Як наслідок з віком людина може стикнутися з появою так званих кілець або зморшок, які стають помітні оточуючим. Тому розберемо детальніше, чи можливо запобігти зморшкам на ранніх етапах та які фактори впливають на їх появу.

Поперечні зморшки-складки на шиї, які можуть з'являтися у юному віці внаслідок багатьох фізіологічних особливостей найменуються як “кільця Венери”. Вони можуть бути ледве помітними, або ж щільно переплітатися.
 
У більшості випадків поява ліній або зморшок на шиї, як і на будь-яких інших ділянках, будь-то навколо рота, очей або рук, є природною частиною старіння. Тому часто шия вказує на вік людини. У тому випадку, коли кільця Венери видно на молодій шиї, вважається, що це генетична схильність.
Також певні фактори можуть впливати на пришвидшення процесу їх появи. Наприклад, це вплив УФ променів, куріння.

Основні провокуючи фактори

  1. Вплив сонця: дуже часто шия залишається осторонь, оскільки більшість ретельно наносять SPF на обличчя, не звертаючи увагу на інші частини тіла. Відповідно при тривалому впливі УФ променів та відсутності захисту шкіри шиї поява передчасних зморшок є неминучою.
  2. Спадковий фактор: на початок на сам процес старіння шкіри значно впливає і генетика. Однак правильні та передчасні методи догляду допоможуть уповільнити ознаки зморшок.
  3. Старіння є однією з причин появи складок і зморшок на шиї. Це пов’язано зі зниженням продукування статевих гормонів, втрачанням еластичності.
  4. Рухи: виконання одного і того ж руху знову і знову призводить до появи зморшок. Тому варто звертати увагу, як часто ви дивитеся вниз або вбік. Типовим прикладом є явище під назвою “текстова шия”, тобто біль у шиї, спричинений постійним спостереженням в телефоні. При цьому ці самі повторювальні рухи також можуть спричинити зморшки на шиї.
Шкіра шиї також може передчасно старіти у випадках:
  • зловживання алкоголем;
  • частого посмикування шиї (нервовий тик);
  • сну у неправильній позі;
  • малорухомого способу життя;
  • коливанні маси тіла;
  • неправильному догляду.
Цікаво, що кільця Венери на шиї можуть означати різні якості характеру людини й вказувати на певні події в її долі. Такої думки дотримуються послідовники окультизму.  Однак з медичної точки зору вважається, що такі складки свідчать про слабкий м'язовий тонус платизми, яка не прикріплена до кісткової тканини, тому швидше провисає. 

Діагностика та методи усунення

Діагностувати кільця Венери можливо й самостійно, візуально помітивши їх при огляді шиї. Однак щоб підібрати правильний курс догляду, необхідно звернутися до косметолога й отримати у нього консультацію.
 
Щодо усунення зморшок, то назавжди це зробити не є можливим, однак можна згладити їх візуальну чіткість на шиї. З цією метою існую декілька методів:
  1. Біоревіталізація: введення в підшкірні шари препаратів на основі гіалуронової кислоти.
  2. Біотермічний ліфтинг: вплив на шкіру магнітними імпульсами.
  3. Ін'єкції ботулотоксину.
  4. Контурна пластика.
  5. Лазерний або хімічний пілінг.
  6. Мезотерапія: введення в проблемну зону спеціально підібраних косметологом препаратів.
  7. Плазмоліфтінг та ін.
Методи лікування залежатимуть від стану шкіри, а успішність терапії від регулярності повторювання та комплексного підходу. Наприклад, додаткове проведення масажу, обгортання або гімнастики.

Методи запобігання

Обирання правильного догляду за шкірою шиї. Наприклад, чудовим методом для зменшення проявів складок є сироватка з вітаміном С, що має антиоксидантні властивості.

Також не варто забувати й про нанесення сонцезахисного крему. Так ряд досліджень вказують на те, що регулярне використання сонцезахисного крему може сповільнити ознаки старіння шкіри. При цьому крем потрібно використовувати не тільки влітку, а в холодні пори року, повторюючи його нанесення кожні 3 години.

Відмова від паління: нам відомо, що ця шкідлива звичка призводить до того, що тютюновий дим уражає колаген, а нікотин призводить до звуження кровоносних судин. Як наслідок шкіра отримує менше кисню та втрачає свою еластичність та пружність.

Використовуйте зволожувальні засоби догляду. Сьогодні існує ряд виробів саме для шкіри шиї. Шукайте зволожувальний крем, який містить гіалуронову кислоту. Вона також може застосовуватися в ін’єкційному наповнювачі, що є ефективним для зменшення горизонтальних ліній шиї.

Можливо підібрати патчі та маски, які спеціально спрямовані на лінії шиї.

Ін'єкції ботокса (ботулотоксину), як засіб боротьби з нормальним старінням та зморшками, пов’язаними з шиєю. Відзначимо, що ботокс також має здатність полегшувати хронічний біль у шиї.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм