Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості видалення жирових накопичень за допомогою лазеру

Особливості видалення жирових накопичень за допомогою лазеруНаразі сучасні косметологічні методи дають можливість скоригувати будь-яку частину тіла, та навіть усунути накопичені зайві жирові тканини. Розберемо детальніше, чому набирає популярність лазерний ліполіз та у чому полягає дана процедура.  

Лазерний ліполіз - це різновид косметичної хірургії, що полягає у використовуванні енергії лазера для зміни зовнішнього вигляду певних ділянок тіла.
Відмітимо, що окрім лазерного ліполізу, існує ще декілька видів даної процедури, що характеризується введенням ін'єкцій або застосування радіохвильового впливу.

Всі вони отримані від звичайної ліпосакції, під час якої небажана жирова тканина відсмоктується з тіла через маленькі трубочки, які називаються канюлями. 
Найбільш поширеними ділянками втручання є живіт, стегна, сідниці. Тобто це ті зони, які останніми піддаються схудненню та найменуються “проблемними”.

Механізм дії лазерної енергії полягає в  нагріванні жирових клітин, розріджуючи й полегшуючи їх видалення через менші канюлі. Це значно знижує травматичність процедури. Лазер також покращує шкіру в зоні втручання, змушуючи її підтягуватися і відповідати новим контурам тіла.
При цьому ліполіз не рекомендований людям з надмірною масою тіла та ожирінням.

Які переваги лазерного ліполізу?

Як зазначалося вище дія лазерного ліполізу полягає в застосуванні лазера для розщеплення жирових клітин, зменшуючи при цьому об’єм жирової тканини. Також відбувається і безпосередній вплив на шкірний покрив в ділянці втручання. Так шкіра стає підтягнутою та гладкою.
 
До суттєвих переваг ліполізу можна віднести мінімальні ризики формування рубців та короткий період відновлення. Так вже за 5-7 днів можливо повернутися до буденних справ.
Розроблений спеціально для боротьби з жиром у різних частинах тіла, стійких до дієти та фізичних вправ, ліполіз є мінімально інвазивною процедурою у порівнянні з ліпосакцією, оригінальним методом видалення локалізованого жиру.

Мінуси та можливі побічні ефекти 

Процедура лазерного ліполізу вважається безпечною, однак не підходить для вагітних або осіб регулярно приймаючих певні ліки. Також через мінімальне втручання існують менші ризики побічних ефектів, які включають синці, болючість, кровотечу та набряк, ніж при звичайній ліпосакції. На місці обробки можуть промацуватися невеликі грудочки, але вони зникнуть через короткий час. Більш серйозні ускладнення зустрічаються рідко, але можуть включати нудоту, блювання, лихоманку, інфекцію або тривалі синці. 
 
Відмітимо, що ризики приєднання інфекції ймовірні лише при неналежному догляді за післяопераційною ділянкою.

Особливість проведення

Процедура ліполізу потребує певної підготовки. Так лікар порадить пацієнту напередодні процедури припинити приймання препаратів, що розріджують кров та протизапальних під його контролем. Відповідно при цьому лікар повинен бути обізнаним у наявності будь-яких захворювань в анамнезі та проведеної терапії медикаментозними препаратами. Також важливо уникати впливу на шкіру подразників, типу засмаги та гоління.
 
Тривалість процедури займає менш ніж годину. Кількість сеансів ліполізу обирається індивідуально. Не є виключенням коли можливо обмежитися однією процедурою, якщо вплив лазера відбувся на декількох ділянках тіла одразу. 
 
Техніка проведення лазерного ліполізу полягає першочерговому забезпеченню стерильних умов з наступним нанесенням анестетика в ділянці впливу. 
Далі лікар робить невеликий (іноді лише міліметр) розріз в ділянці надмірних жирових накопичень. Вводиться лазер під верхній шар шкіри через створений розріз з подальшими його рухами під шкірою з різних кутів.
 
У цей час можлива поява відчуття невеликого дискомфорту у вигляді жару або холоду.
 
Жирові відкладення, “розбиті” лазером, або масажуються, або видаляються відсмоктувачем, залежно від того який об'єм жиру потрібно видалити.
Коли потрібне більш значне зменшення жирової тканини, лазерний ліполіз часто проводять разом із традиційною ліпосакцією, що допомагає пацієнтам досягти максимальних результатів лише за одну процедуру.
 
До рекомендацій для покращення та закріплення результату від проведеної процедури належать дотримання дієти й курс певних фізичних вправ. Оскільки при збільшенні маси тіла, результати ліполізу, швидше за все, зникнуть.
 
При наявності показань може знадобитися приймання антибіотика протягом трьох-п’яти днів, щоб запобігти інфекції. 
 
У тому випадку, якщо Ви вирішили звернутися до лікаря косметолога або пластичного хірурга, обирайте тільки ліцензованих спеціалістів. Так Ви зможете отримати попередньо консультацію та дізнатися індивідуальні переваги, показання та можливі ризики.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм