Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Терапія плазмовими фібробластами: особливості косметологічної процедури

Терапія плазмовими фібробластами: особливості косметологічної процедуриСучасна косметологія дає можливість обрати найбільш відповідний варіант приведення шкіри до необхідного стану. Наразі розберемо детальніше новітню терапію плазмовими фібробластами. Що це за метод та які покази до його проведення?
 
Терапія плазмовими фібробластами — це процедура естетичного характеру, що дає можливість покращити зовнішній вигляд шкіри. Спеціалісти обирають даний метод як альтернативу лазерної терапії та ін'єкціям.
 
Дана терапія полягає у застосуванні фібробластів, клітин, що продукують колаген й білок, у дермі. Особливість фібробластів полягає у взятті участі в загоєнні ран шкіри, підтримки її пружності та еластичності. Під час лікування відбувається стимуляція клітин фібробластів, що призведе до синтезу нового колагену та сполучної тканини. Тобто гарячий електричний струм створює невеликий отвір або мікротравму на шкірі. У відповідь на це фібробласти активуються й намагаються відновити та регенерувати шкіру.
 
Терапія плазмовими фібробластами характеризується застосуванням пристрою, що схожий на ручку, яка пропускає електричний струм високої частоти на невеликі ділянки шкіри. Ручка містить стерильний одноразовий зонд, який створює невелику плазмову дугу. Безпосереднього впливу на шкіру не відбувається, адже плазмовий наконечник випускає цілеспрямований струм над шкірою. Він робить невеликі отвори або мікротравми в шарі шкіри.

Показання до проведення процедури та її переваги

  1. Стимуляція регенерації тканин.
  2. Рубці після висипань на шкірі.
  3. Пігментація.
  4. Себорейний кератоз.
  5. Зморшкуватість шкіри.
Щодо переваг терапії плазмовими фібробластами, то насамперед метод є нехірургічним. Також терапія характеризується високою точністю, швидким відновленням, відсутністю кровотечі та ризиків інфекції та ін.
 
Завдяки своїй дії текстура шкіри покращується, що забезпечує ефект підтяжки та певної зміни її контурів. Відповідно найкращими претендентами на цю процедуру є люди, які мають легкі та помірні зморшки на шкірі. Ділянкою впливу може бути обличчя, шия, груди, стегна та сідниці, груди та живіт.
 
Лікарі відмічають, що проведення процедури стимулюватиме вироблення фібробластів протягом одного року після лікування.

Мінуси та протипоказання

Попри низькі ризики виникнення ускладнень, медичний працівник повинен обговорити всі можливі негативні наслідки терапії. Переважно пацієнт може стикнутися після процедури з почервонінням, пігментацією, лущенням шкіри та утворенням кірочок.
 
Окрім того, протипоказаннями до проведення терапії є наступні стани:
  • період лактації та вагітність;
  • алергічна реакція на місцеві анестетики;
  • інфекційний процес в ділянці впливу;
  • келоїдні рубці.

Хід проведення терапії

Насамперед спеціаліст проводить очищення шкіри та наносить місцево знеболювальний крем. Потрібно зачекати до пів години, аби анестезія подіяла. 
 
Далі відбувається безпосередньо вплив струму на необхідну ділянку шкіри. З застосуванням ручки створюються невеликі дуги мікрострумів, які утворюють на шкірі маленькі крапки.
 
Далі знеболювальний крем видаляється з наступним нанесенням охолоджувального гелю.
Тривалість терапію варіюється від під години до години.
Після завершення на шкірі можуть формуватися маленькі струпи, які упродовж тижня відпадуть.
 
В залежності від типу шкіри може знадобитися як одна, так і декілька процедур.
 
Головне обрати високоспеціалізованого спеціаліста, який має обізнаність та уміння у проведенні відповідних косметологічних процедур.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм