Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Особливості застосування ботоксу при надмірній пітливості

Особливості застосування ботоксу при надмірній пітливостіІнколи надмірне потовиділення може поставити нас в незручне становище, особливо під час важливого виступу або зустрічі. Особливо ця проблема є актуальною влітку, коли прояви гіпергідрозу тільки посилюються. Існує безліч причин, що можуть спровокувати надмірну пітливість у людини. Відповідно цього і розрізняють методи лікування, про один з яких з'ясуємо далі. 

Насамперед зазначимо, що гіпергідроз являє собою порушення, для якого є характерним аномальне та надмірне потовиділення. 
Одним із методів лікування гіпергідрозу є застосування ботоксу. Ботокс нам найбільш відомий як косметичний засіб, що застосовується в косметології для розгладження мімічних зморшків шляхом тимчасового паралізування м’язів. 
 
Іншою концепцією його застосування є не тільки надмірне потовиділення, а й лікування нервово-м’язових захворювань, таких як мігрень, м’язові спазми.
 
Щодо самого ботоксу, то це нейротоксин, що виробляється з мікробів, які викликають ботулізм. Однак це не повинно викликати у вас занепокоєння, оскільки при його використанні медичним працівником препарат є абсолютно безпечним.

Які показання до застосування ботоксу при гіпергідрозі?

Варто відзначити, що ботокс вводиться не всім хто має надмірне потовиділення, особливо в ділянках обличчя, рук (долонь) та ніг (стоп). Типовою зоною для роботи косметолога є саме пахви та попередня відсутність результату від застосування, наприклад антиперспірантів.

Плюси й мінуси від застосування ботоксу при гіпергідрозі 

Плюси:
  • безпечність;
  • мінімальні больові відчуття при проведенні процедури;
  • малоінвазивне втручання;
  • швидка ефективність.
Мінуси:
  • дорога вартість процедури;
  • необхідність у проведенні контрольних ін'єкцій (наприклад, кожні пів року, в залежності від ситуації).
Щодо побічних ефектів, то ризики їх появи мінімальні, однак можливі. До можливих ускладнень можна віднести появу синців в ділянці впливу, головного болю, при проведенні ін'єкцій на обличчі - опущення повіки, сльозотеча та сухість очей, параліч м'язів обличчя.

Механізм дії ботоксу при лікуванні гіпергідрозу

В нормі потові залози активуються коли ми нервуємо або температура тіла підвищується. Однак в осіб з гіпергідрозом потові залози працюють у надмірному темпі.
Механізм дії ін’єкцій полягає у блокуванні введеною речовиною вивільнення нейромедіатора ацетилхоліну, який має зв’язок з потовими залозами та забезпечує сигнал про виділення поту.
 
Відповідно відбувається паралізування нервів які не в змозі вже сигналізувати потовим залозам. При цьому ботокс запобігає потовиділенню лише в тій області, куди його вводять.
 
Як відзначалося вище, зазвичай ділянкою для проведення процедури є пахви.
Ведення ботоксу в долоні, обличчя або підошви ніг завжди рекомендовано в залежності від ситуації з врахуванням можливих побічних результатів. Так, наприклад, найпоширенішим побічним ефектом при усуненні гіпергідрозу обличчя є параліч м’язів чола. Тому вкотре наголошується на необхідності обирання тільки висококваліфікованих спеціалістів.

Особливості проведення 

Дана процедура не потребує тривалої та складної підготовки. Так може бути рекомендовано за декілька днів до прийому не голити пахви, або при дозволу лікаря призупинити терапію ліками, що розріджують кров.
Сама процедура полягає у введенні під поверхню шкіри тонкою голкою препарату (ботоксу). В середньому за одну процедуру в ділянки пахв таких ін'єкцій у вигляді сітки може знадобитися близько 20.
Тривалість процедури зазвичай займає до 30-45 хвилин. Надалі пацієнт може повернутися до своїх справ з дотриманням усіх рекомендацій лікаря, а саме:
  • повторний візит до лікаря аби визначити чи не має пропущених ділянок;
  • близько доби уникати застосування дезодорантів;
  • на декілька днів відмовитися від гарячих ван та інтенсивних фізичних навантажень.
Застосування ботоксу при гіпергідрозі може стати чудовим варіантом для покращення якості життя пацієнта. Головне обрати дійсно кваліфікованого фахівця. Ознайомитися з базою лікарів косметологів України можливо завдяки Всеукраїнського каталогу клінік ITMED.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм