Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Зменшення жирових накопичень під впливом холоду: основні рекомендації

Зменшення жирових накопичень під впливом холоду: основні рекомендації Сьогодні проведення кріополізу є досить поширеним явищем. Адже кріополіз є методом, що дозволяє скоригувати свою фігуру за досить короткий проміжок часу. При цьому нещодавно виникло питання щодо можливих негативних наслідків при проведенні кріополізу, про які ми поговоримо далі. 

Кріополіз - це неінвазивна процедура, що характеризується зменшенням жирових відкладень та руйнуванні жирових клітин під впливом низьких температур (до -12C).  
 
Проведення процедури всього за один сеанс гарантує зменшити до 20-25% об'єму проблемних ділянок.  Так результат стає помітним вже через три тижні, а його закріплення відбувається упродовж одного-трьох місяців. 
 
При чому сам процес проходитиме безболісно, навіть якщо Ви маєте чутливий тип шкіри.
 
До найпоширеніших ділянок жирових відкладень для проведення кріополізу належить живіт, талія, поверхня стегон, спина, рівень сьомого шийного хребця. Додатково - ділянки обличчя, а саме нижня його третина (“друге підборіддя”). При цьому відзначається, що процедура проводиться лише у тому випадку, коли шар жирової тканини на тілі складає не менш ніж 2 см.

Механізм дії кріополізу

Специфічного підготовлення до кріополізу не потрібно. Лише попередньо проводиться консультація з лікарем косметологом, де обговорюються всі нюанси проведення процедури, визначаються особливості організму пацієнта.
 
Дія кріополізу полягає в охолодженні жирових накопичень при впливі певної температури, внаслідок чого вони “зникають” природним шляхом. Вплив низьких температур відбувається через аплікатори, які підбираються індивідуально, як і сам механізм впливу. Так лікарем завжди враховується об’єм жирових відкладень в організмі. 
 
Наступна тактика полягає в накладанні гелевого килимка з пропіленгліколем, з метою захисту шкірного покриву від холоду. Після завершення процедури проводиться масаж зони, яка піддавалася коригуванню.
 
Тривалість кріополізу досягає в середньому до години.

У чому позитивні якості кріополізу?

  1. Процедура є неінвазивною, тобто не проводяться проколи або розрізи шкіри. Також відсутнім є і період реабілітації. 
  2. Безпечність кріополізу, що супроводжується виключно впливом на жировий прошарок, без залучення, наприклад м'язів або судин.
  3. Безболісність.
  4. Чіткий контроль глибини холодового впливу.
  5. Рівномірний ефект зниження жирових накопичень.
  6. Довготривалість, що досягається при дотриманні правильного харчування та заняття спортом.

Протипоказання до проведення кріополізу

  1. Гострий перебіг захворювань, в тому числі й шкірні захворювання в стадії загострення.
  2. Холодова алергія.
  3. Травми або механічні пошкодження в області впливу апарату на шкіру.
  4. Психічні захворювання.
  5. Онкологія.
  6. Вагітність або період годування груддю.
  7. Цукровий діабет тощо.

З яким негативними наслідками можливо стикнутися після проведення кріополізу?

На слуху останніми днями є ускладнення, що виникло в однієї знаменитості модельного бізнесу, а саме розвиток парадоксальної жирової гіперплазії. Яка викликала протилежний від процедури ефект, тобто жирові клітини ставали не меншими, а навпаки - більшими. 

При цьому спеціалісти відзначають, що попри малий відсоток виникнення даного ускладнення, існують певні фактори ризику:
  • чоловіча стать;
  • великий розмір та потужність вакуумного аплікатора;
  • щільна жирова тканина;
  • метаболічний синдром;
  • гормональні порушення;
  • у разі наявності депо вісцерального жиру у зоні впливу пристрою.
Важливо розуміти, що кожен організм є індивідуальним і запобігти розвиткові того чи іншого ускладнення як реакцію на кріополіз не завжди є можливим. Однак в перше чергу навіть попри безпечність кріополізу звертатися необхідно до сертифікованих спеціалістів, які попередньо оцінять стан вашого здоров'я та встановлять всі показання та протипоказання для проходження процедури.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм