Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як відновити волосся після зимового періоду?

Як відновити волосся після зимового періоду?Зі зміною сезону варто звернути увагу й на зміну догляду за собою. Однак не існує одного універсального методу, який би відновив волосся всього за один раз, адже у кожного волосся так як і шкіра голови є індивідуальною за структурою. Тому розберемо загальні методи відновлення волосся після зимового періоду та які косметологічні процедури також будуть доцільними.

Чому волосся потребує відновлення весною?

Через постійне носіння шапок або навпаки відмова від їх застосування взимку та тривалому знаходженню в приміщення де повітря через опалення є сухим - волосся стає ламким та не зовсім виглядає здоровим, втрачає свій колір. Також до проблеми приєднується його випадіння та посіченість. Свою вагому роль в погіршенні стану волосся вносить дефіцит вітамінів.
 
Однак не варто одразу панікувати, оскільки весною наш організм є досить виснаженим. Загострюються хронічні захворювання, виникає пригнічений психоемоційний стан й дефіцит вітамінів та відповідно змін зазнає і волосся. Волосяна цибулина ослаблена, а волосяні фолікули виснажені, бо також тривалий час не отримували необхідного живлення. 
 
Тому спеціалісти наголошують на тому, що проблему необхідно вирішувати комплексно. Не бігти нарощувати волосся, а звернутися до лікаря, переглянути свій раціон, змінити засоби для догляду.

Які дії допоможуть відновити волосся?

  • Вітамінотерапія
Корисними для волосся є вітаміни групи A, В, Е та С. Не варто забувати мікроелементи, до яких належить цинк, кальцій та мідь. Зауважимо, що вітамінні препарати необхідно приймати тільки за призначенням лікаря, а от самостійно поповнювати їх запас можливо за допомогою харчових продуктів: злаки, овочі, риба, фрукти. Саме вони є будівельним матеріалом для нашого волосся. 
  • Стрижка
У разі появи ламкості та посічених кінчиків не варто боятися та підстригти “все зайве”. Температурні перепади, вплив температурних засобів для зачісок значно впливають на стан волосся.
  • Контролювання рівня стресу
Можна сміливо стверджувати про негативний вплив стресу на весь наш організм, навіть й на волосся. При постійному стресі волосся просто починає випадати. Тому варто навчитися контролювати свої емоції, вміти розслаблятися, а при виникненні труднощів з цим, звернутися за допомогою до психолога.
  • Масаж голови
Коли ми проводимо масаж голови покращується кровообіг, що своєю чергою насичує волосяні фолікули та стимулює ріст нових волосин. 
  • Догляд
Окрім звичайного корисного харчування, окрему увагу варто приділити й харчуванню волосся. З цією метою двічі на тиждень необхідно застосовувати маски з оліями (кокосова, касторова), а шампуні не повинні містити сульфати.
  • Уникати травмування волосся
Це стосується методу інтенсивного висушування волосся рушником або часте використання приладів типу фену, випрямлячів. 

Мезотерапія 

Мезотерапія є чудовим методом відновити шкіру голови. Процедура дає можливість зміцнити та відновити волосся після морозів взимку та сухого повітря у приміщеннях.
Процедура полягає в ін'єкційному введенні спеціальних вітамінно-мінеральних комплексів в шкіру голови (мезодерму). В середньому для успішного результату знадобиться до 5 процедур.
 
Зауважимо, що при виникненні проблеми з випадінням волосся першочергово необхідно встановити причину розвитку цього стану. Причин для даного порушення може бути безліч, від дефіциту вітамінів до інфекційних захворювань. Тому зверніться до лікаря трихолога або свого лікуючого лікаря. За результатами обстежень Вам буде проведено необхідне лікування або надані рекомендації. 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм