Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Косметологічні процедури влітку: основні рекомендації

Косметологічні процедури влітку: основні рекомендаціїВлітку всі прагнуть максимально доглядати за шкірою, тим самим звертаючись до послуг косметолога. Однак важливо розуміти, що сонячні промені не для всіх beauty-процедур будуть доцільними. Тому розберемо детальніше які косметологічні процедури та методи догляду за шкірою дозволяються застосовувати саме влітку, а які навпаки можуть нанести виключно шкоду.

ТОП косметологічних процедур влітку

  1. Пілінг: більшість спеціалістів стверджують, що рекомендації щодо проведення пілінгу влітку будуть залежати від його типу та наступного догляду. Так можливе проведення хімічного пілінгу (мигдальний), однак з умовою нанесення перед виходом на вулицю сонцезахисного крему. Інші ж типи, з більш високою концентрацією можуть спричинити появу гіперпігментації, набряків, висипань та навіть рубців. Прояви негативних наслідків залежатимуть від чутливості шкіри.
  2. Ін'єкційні процедури: вони викликають мінімальні пошкодження шкіри у вигляді мікропроколів. До найпоширеніших літніх ін'єкційних процедур належить мезотерапія, біоревіталізація. Вони полягають у введенні під шкіру гіалуронової кислоти, яка є природним зволожувальним фактором.  До цього переліку можна віднести й контурну пластику та збільшення губ філерами. Однак після проведення процедур декілька днів варто утриматися від тривалого знаходження на сонці та обов'язково створити захист за допомогою сонцезахисного крему.

ТОП процедур, які не рекомендується проводити в літній час

  1. Процедури, які пов'язані з порушенням цілісності шкірного покриву: для даних процедур й характерна сезонність. Найпоширенішими з них є глибоке очищення шкіри або її відбілювання, лазерне шліфування. Вони не рекомендовані влітку через високий вплив УФ з ймовірною появою пігментації, яка складно піддається усуненню. 
  2. Ін'єкції ботулотоксину: лікарі рекомендують його введення саме напередодні літнього сезону. Це пов'язано з тим, що влітку наша міміка особливо активна внаслідок впливу сонячних променів. Ми жмуримося, а це викликає появу в кутиках очей, так званих “гусячих лапок”. Тому ін'єкції доцільніше проводити напередодні, аби уникнути цих складок за літній сезон. 
  3. Лазерна епіляція: дана процедура має свою нюанси. Так епіляцію закритих ділянок шкіри дозволяється проводити й влітку (зона бікіні, пахви). Опісля шкіра при засмазі повинна захищатися сонцезахисним кремом. Відкриті ділянки (обличчя, руки та ноги) тіла найкраще підготувати до настання літа, в холодну пору. Оскільки високі ризики появи подразнень, висипань.

Особливості догляду за шкірою

Оскільки влітку збільшується продукування шкірного сала внаслідок впливу спеки та УФ, окрему увагу необхідно приділяти й щоденному догляду. Адже ймовірне загострення акне.
Шкіру необхідно очищувати як вранці, так і ввечері, підібраними засобами відповідно типу шкіри. Базовий догляд, який включає засоби для очищення, тонік, креми для обличчя є обов'язковою основою влітку. А от декілька шарів косметики влітку дозволяється прибрати, оскільки це тільки обтяжує шкіру.  
 
Звісно, що турбуйтеся про свою шкіру використовуючи крем з SPF оновлюючи його кожні дві години (якщо весь цей час ви перебуваєте на сонці).
 
Спеціалісти називають літній догляд - правило 3-х: очищення, зволоження та захист!
 
Нюансів догляду за шкірою влітку є досить багато. І в тому випадку, якщо ваш догляд виходить за межі домашнього, оберіть послуги спеціалізованого лікаря косметолога, попередньо ознайомившись з відповідною документацією та діяльністю.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм