Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Як зміцнити імунітет взимку: основні рекомендації

Як зміцнити імунітет взимку: основні рекомендаціїВзимку наш організм за певних причин слабшає, що робить його вразливішим до ряду збудників. Відповідно українці вдаються до різних методів підвищення імунітету. Так хтось починає приймати вітаміни, які самостійно собі призначив, а хтось навпаки ретельно слідкує за своїм раціоном отримуючи вітаміни з харчів.

Однак важливо завжди пам'ятати про “правило золотої середини” та не вдаватися в крайнощі. Адже ми не можемо посилювати імунітет якщо наша імунна система задовільно функціонує, головне запобігти його послабленню. Так у кожної людини є своя імунна відповідь, не враховуючи вроджені або набуті імунодефіцитні стани. Тому наразі й розберемо методи, що допоможуть не захворіти перед святами та підтримувати свою імунну систему на високому рівні.

Які стани знижують нашу імунну систему?

  1. Дефіцит сну.
  2. Дефіцит вітамінів, насамперед А та D, що підтверджено лабораторно.
  3. Хронічні захворювання.
  4. Постійні стреси.
  5. Порушене харчування з переважанням жирної та висококалорійної їжі, відсутність режиму приймання їжі.

Основні симптоми послабленої імунної системи

  1. Часті випадки захворювань на ГРВІ (понад двічі на рік). 
  2. Понад двох разів на рік виникає поява герпесу на губах.
  3. Слабкість та загальне нездужання.
  4. Зниження працездатності.

Основні рекомендації щодо підвищення імунітету

  1. Харчування. Запорука нормального функціонування імунної системи є збалансоване харчування. Адже наш імунітет є механізмом, що не може працювати без вітамінів та поживних речовин. Тому не варто шукати народні методи з поїдання лимонів та імбиру. Нехай ці продукти стануть звичайною складовою вашого меню. 
  2. Відмова від шкідливих звичок.
  3. Гігієна сну з прокиданням та відправлянням до ліжка в один і то й же час. Сон повинен тривати 7-8 годин в повній темноті та тиші.
  4. Фізична активність.
  5. Одягайтеся згідно з погодними умовами, оскільки існує тісний зв'язок між переохолодженням (гіпотермією) та підвищеною вразливістю організму до риновірусів, розвитку бронхітів тощо. 
  6. Дотримуйтеся гігієни рук: не торкайтеся обличчя брудними руками та мийте руки щоразу як прийшли з вулиці або хочете перекусити.
  7. Дбайте про чистоту в домі: до даного пункту можна віднести провітрювання приміщення, генеральне прибирання з застосування дезінфекційних засобів. Також актуальним приладом для проведення дезінфекції повітря в домівці є бактерицидний рециркулятор. Він має схожу конструкцію до кварцевої лампи, яку  ми могли зустрічати у лікарнях. Однак на відміну від неї завдяки закритому корпусу бактерицидний рециркулятор може працювати не приносячи негативного впливу оточуючим, при цьому очищаючи повітря на 98% від патогенних мікроорганізмів. Придбати прилад Ви зможете в медичному маркеті ITMED.
  8. Вакцинуйтеся. Планова вакцинація допоможе знизити розвиток захворювань або забезпечити їх легший перебіг у разі зараження.
Пам'ятайте, що віруси та бактерії оточують нас незалежно від пори року, тому підтримуйте свою імунну систему в тонусі постійно.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм