Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Збільшення і корекція форми грудей: чи існують безпечні методи?

У кожної жінки свої уявлення про красу бюста і пропорції жіночої краси. Зменшення або збільшення грудей грунтується на особистих уявленнях про еталони пропорцій. Проте, слід підкреслити, що саме жіночі груди є найбільш вразливими до ряду чинників, що призводять до безповоротної втрати природної краси. Маленькі груди викликає у багатьох жінок серйозні комплекси, що негативно впливають на психологічний стан. Особливо болісно сприймається втрата пружності молочних залоз після пологів та періоду лактаціі. В даному випадку, тільки операція по збільшенню грудей з одночасною корекцією форми може вирішити проблему відновлення естетики зовнішнього виду. Красиві груди повертають жінці впевненість у собі, позбавляють від депресії і психологічного дискомфорту.

Що обов'язково розповість хірург пацієнтці 

Збільшення молочних залоз - пластична операція, яка здійснюється з урахуванням побажань жінок щодо розміру і форми грудей. Лікар повинен чітко уявляти, який результат очікує пацієнтка. Всі важливі моменти обговорюються на попередніх консультаціях, а після обов'язкових діагностичних обстежень вибирається хірургічна техніка, за допомогою якої можна, найкращим чином, досягти поставлених цілей, не зашкодивши здоров'ю. При плануванні операції по збільшенню грудей беруться до уваги антропометричні дані:
  • зріст;
  • природна форма і обсяг молочних залоз;
  • розташування сосково-ареолярного комплексу;
  • ширина грудної клітини.
Далі досліджується стан шкіри та фасциальной системи, вираженість підшкірної клітковини, стан м'язово-зв'язкового аппарату. Хірург зобов'язаний враховувати вік і стан здоров'я пацієнтки, прогнозувати можливі ускладнення і особливості проходження реабілітаційного курсу. Метою пластичної операції, крім збільшення грудей, є створення красивого, що гармоніює з жіночою фігурою, бюсту.

Основні методи збільшення та корекції грудей

Провідні світові компанії, що спеціалізуються на виробництві імплантатів, випускають зразки з різними характеристиками, що враховуються при моделюванні грудей перед пластикою. Якість ендопротезів багато в чому визначає естетику бюста після операції і величину проміжку часу, протягом якого жінка звикає до нового стану. Пластика грудей проводиться через такі основні хірургічні доступи:
  • підгрудний (субмаммарний);
  • пахвовий (аксілярний);
  • періареолярний (по контурних лініях ареоли сосково-ареолярного комплексу).
У кожної хірургічної техніки є свої показання, переваги і певні недоліки.

Дотримуватися рекомендацій лікаря – обов`язково

Як і кожна хірургічна операція, пластика по збільшенню грудей може супроводжуватися певними ускладненнями. Більшість неприємних наслідків (набряклість, гематоми, хворобливість, припухлість шкіри) поступово проходять, і не залишають виражених слідів. Паціентка повинна неухильно дотримуватися рекомендацій лікаря після операції по збільшенню грудей. Це стосується періоду носіння компресійної білизни (стягуючі трикотаж може завдавати певні незручності в перші дні, оскільки він обмежує рух і ускладнює дихання), фізичної активності, проходження фізіопроцедур (якщо виникне необхідність), режиму харчування.
 
Після хірургічної операції знижуються захисні сили організму, підвищується вразливість до інфекцій, тому необхідно обмежити контакти з потенційними джерелами зараження (не відвідувати громадські місця), уникати переохолодження, стресових ситуацій. Обрати клініку, в якій працюють справжні професіонали та застосовуються сучасні технології пластичної хірургії та маммопластики Вам допоможе публічний реєстр медичних установ України. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм