Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Ідеальне підборіддя: які проблеми коригує ментопластика

Пластика підборіддя (ментопластика) - хірургічний метод корекції контурів обличчя, асиметрії і дефектів нижньої його третини. Хірургічне втручання проводиться в випадках асиметрії підборіддя, посттравматичних і вроджених дефектах та ін. Іноді для корекції диспропорції обличчя пластика підборіддя виконується в сукупності з ринопластикою – пластикою носа. Бажання змінити розмір (збільшення/зменшення), форми і пропорції підборіддя, мати підборіддя, що гармонійно вписується в обличчя, щоб бути більш впевненим у собі, виникає і у жінок, і у чоловіків. Всі ці питання допоможе вирішити ментопластика підборіддя. 

Як проводиться корекція підборіддя 

Для зміни обсягу і розміру підборіддя використовуються різні матеріали. Це силіконові імпланти, філери на основі гіалуронової кислоти і філери на основі гідроксиапатиту кальцію. Імпланти можуть бути силіконові (легкі в моделюванні) і біопротези (матеріал з хряща пацієнта). Корекція підборіддя цим методом здійснюється через розріз з внутрішньої сторони нижньої губи. Контурна пластика (ін`єкціонна) призначається в комплексі до операції по пластиці підборіддя, або робиться окремо.

При дефектах зони підборіддя порожнечі заповнюються жировою тканиною пацієнта або спеціальними філерами. Операція по зменшенню підборіддя може включати в себе відсікання, переміщення, згладжування кісток нижньої щелепи. Пластична операція на підборідді проводиться найчастіше під загальною анестезією: спеціалісти використовують сучасний наркоз, що дозволяє пацієнтам легко його переносити. Незалежно від обраного методу візуальний ефект досягається безпосередньо після проведення процедури. 

Про що розповість фахівець під час консультації 

Під час консультації пластичний хірург визначає з пацієнтом бажану форму підборіддя, оцінює можливі ризики, а також призначає перевірку правильності прикусу (оклюзії). Якщо змикання зубів неправильне, проводиться цефалометрія - діагностика пропорцій  частини черепа. Пацієнт перед операцією проходить комплексне обов'язкове обстеження для виявлення можливих протипоказань до операції. А також робляться передопераційні знімки, які лікар аналізує та використовує разом з даними, отриманими після обстеження для складання індивідуального плану операції. Після операції потрібно буде дотримуватися всіх розпоряджень лікаря, приймати призначені медикаменти, щоб швидше відновитися і уникнути ускладнень. 

Який період займе реабілітація після корекції підборіддя 

Перші 2-3 дні слід спати зі злегка піднятою головою. Підняте положення голови зведе до мінімуму післяопераційний набряк і дискомфорт. Ви будете приїжджати на перев'язки і на огляд хірурга з тією частотою, яку призначить лікар, з урахуванням конкретного перебігу післяопераційного періоду. Набряклість, як правило, на 90% йде через 4-6 тижнів, а синці розсмоктуються в період від 2-х до 3-х тижнів. Протягом 2-х тижнів необхідно відмовитися від сигарет, нікотин погіршує кровообіг в тканинах і як наслідок збільшує період реабілітації.

Після пластики підборіддя не рекомендується протягом 2-х тижнів здійснювати перельоти на літаках, а 4-х тижнів - відвідувати сауну або басейн, також протягом місяця заборонено фарбувати волосся. Під час операції відбувається часткова травма маленьких нервів, тому чутливість в деяких зонах шкіри обличчя відновлюється тільки через кілька тижнів, іноді навіть місяців. Обрати клініку для проведення ментопластики Вам допоможе публічний реєстр медустанов України: якщо самостійно вибрати клініку складно, то Ви можете звернутися за безкоштовною допомогою до наших фахівців. 

Автор: Світлана Євсєєва
© Медичниий портал Здоров-Інфо 
При використанні матеріалів статті активне посилання на zdorov-info.com.ua обов`язково 

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм