Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Про розвиток якого захворювання може свідчити поява болю в правому підребер'ї?

Про розвиток якого захворювання може свідчити поява болю в правому підребер'ї?Дуже часто навесні відбувається загострення багатьох захворювань дихальної, нервової та травної систем. Відповідно коли у нас виникають больові відчуття в області правого підребер'я перша думка, яка спадає більшості населення - це проблеми з печінкою Але потрібно розуміти, що печінка починає боліти лише у край тяжких та критичних ситуаціях (цироз, онкологія), а больові відчуття в правому боці можуть бути ознакою ряду інших патологічних станів. Яких? Далі з'ясуємо.

До станів які не пов'язані з патологіями, однак які можуть супроводжуватися болями в правому підребер'ї належить період вагітності або менструації, переїдання, а також кардіонавантаження, коли інтенсивні фізичні тренування не є частиною вашого життя на постійній основі.
 
При відсутності гострих станів нормалізувати роботу шлунково-кишкового тракту допоможе препарат “Цістозірам”. Препарат складається з природних компонентів та являє собою дієтичну добавку. З метою виключення побічних ефектів попередньо перед початком курсу проконсультуйтеся з лікарем.
 
У тому випадку, коли фізіологічні причини є виключені варто запідозрити порушення гепатобіліарної системи. До якої окрім печінки відноситься й жовчний міхур з жовчовивідними протоками. Також не варто виключати й патології інших органів та систем.

Які основні причини розвитку болю в правому підребер'ї?

  • Патологія жовчного міхура: жовчнокам'яна хвороба, запалення жовчного міхура.
  • Дисфункція сфінктера жовчного міхура.
  • Захворювання печінки: біль може турбувати при розвитку запального процесу в печінці (гепатит). При гострих формах захворювань може виникнути жовтяниця, слабкість, підвищення температури. Хронічна форма має тривалий час безсимптомний перебіг, що значно ускладнює діагностику.
  • Онкологічний процес.
  • Ущемлення міжреберних нервів.
  • Пневмонія, плеврит (правобічні).
  • Ниркова коліка: біль має колючий характер; додатково спостерігається порушення сечовипускання.

Які додаткові симптоми можуть виникнути?

Кожне захворювання буде супроводжуватися свої рядом специфічних симптомів, окрім болю в правому підребер'ї. Так поява блювання, що може свідчити про розвиток жовчнокам'яної хвороби. А іррадіація болю в ділянку попереку, з підвищенням температури - про сечокам'яну хворобу. Важкість при дихальних рухах може вказувати на розвиток плевриту.
 
Також болі в правому підребер'ї можуть свідчити про небезпечні для життя стани, а саме апендицит, виразку шлунка або заворот кишок. При яких ненадання вчасної медичної допомоги може мати летальний результат.

Тактика

Можна зробити висновок, що провокуючих факторів розвитку порушення дійсно є безліч. Відповідно це означає, що лікування та діагностування захворювання проводить виключно лікар, а будь-які спроби самолікування можуть тільки погіршити самопочуття. 
 
Лікар проводить діагностику з аналізом клінічної картини, характеру та локалізації болю. Додатково проводяться інструментальні дослідження, а саме УЗД та КТ. Також важливим є проведення консультацій вузьких спеціалістів (пульмонолог, гастроентеролог, невролог, уролог).
 
Відповідно, щоб бути обізнаним у стані свого організму необхідно проходити щорічні профілактичні огляди. А здоровий спосіб життя допоможе знизити ризик розвитку ряду захворювань, особливо ШКТ.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм