Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Весняне очищення організму: необхідність чи тренд?

Весняне очищення організму: необхідність чи тренд?Порушення обміну речовин у людини так чи інакше призводить до накопичення шлаків - продуктів кінцевої життєдіяльності людини. Так зауважимо, що існує тип шлаків, які не в змозі самостійно та вчасно видалятися. Як змінити ситуацію? Доцільним буде проведення сезонних профілактичних очищень організму. Тому розберемо детальніше, кому необхідно “очищати” свій організм та чи існують протипоказання до цього.

Зазначимо, що детокс - це не лише тренди, що пов'язані зі вживанням різних смузі. В першу чергу це допомога природним системам детоксикації. Оскільки дуже часто вони гірше функціонують через вплив зовнішніх та внутрішніх чинників. Так до внутрішніх чинників можна віднести накопичені відходи, що як правило являють собою неперетравлені залишки їжі. На їх “затримання” безпосередньо впливає наш спосіб життя: неякісне харчування, алкоголь. До зовнішніх чинників можна віднести вплив довкілля зі всіма тими вихлопними газами в повітрі, забрудненою водою та ін.

Коли варто проводити очищення організму?

Оптимальним варіантом для проведення детоксу є період міжсезоння, а саме весна або осінь. Хоча спеціалісти стверджують, що для кожної системи є своя ідеальна пора. Наприклад, весною оптимальним варіантом є очищення печінки, тоді як ШКТ навпаки - влітку.
Як же зрозуміти, що організму необхідне перезавантаження? Найчастіше це супроводжується загальними ознаками у вигляді головного болю, швидкої втомлюваності, ламкості нігтів, сухої та тьмяної шкіри з висипаннями, порушення роботи ШКТ. Тобто ці симптоми є розповсюдженими й можуть свідчити навіть й про перебіг певного патологічного стану!

Види очищення організму

Думки щодо проведення детоксу у спеціалістів розходяться. Дехто вважає, що організм в змозі самостійно справитися з очищенням за допомогою нирок, шкіри, печінки та ін. Однак одразу при цьому інші спеціалісти вказують на те, що спосіб життя населення з кожним роком змінюється, і інколи організм не в змозі самостійно “очиститися”. Тому разом з лікарем гастроентерологом після попереднього обстеження без шкоди для здоров'я можливо буде підібрати безпечну систему очищення організму:
  • гідроколонотерапія;
  • фітотерапія;
  • сауна, масаж (лімфодренажний);
  • регулярні фізичні навантаження.

Очищення печінки

Печінка є органом, що виконує сотні завдань в нашому організмі, серед яких є і виведення токсинів та очищення крові. 
Звісно, що основну шкоду печінці завдає вживання алкоголю. Однак не варто забувати про вплив навколишнього середовища та незбалансованого харчування з надмірним вживанням жирної та гострої їжі, приймання певних медикаментозних препаратів.
 
При розвитку порушень зі сторони функціонування органу, організм подає нам сигнали у вигляді певних порушень:
  • забарвлення шкірного покриву в жовтий колір;
  • метеоризм;
  • сухість шкіри;
  • слабкість.

Тактика

Першочергово ми повинні розуміти, що стан нашого організму напряму залежить від нашого способу життя, насамперед від харчування. Тому перед тим, як розпочати інструментальні методи очищення внесіть корективи у свій спосіб життя та пройдіть попередню консультацію у лікаря. Також рекомендуємо з метою покращення виведення токсинів та шлаків з організму звернути увагу на препарат “Зіравіт”, який на 100% складається з природних компонентів та по своєму мікроелементному складу є майже ідентичним з кров'ю здорової людини. Перед приймання препарату проконсультуйтеся з лікарем з метою виключення протипоказань.
 
Пам'ятайте, що весняний детокс корисний не тільки виведенням шлаків і токсинів, а зовнішніми змінами. Однак наголошуємо на необхідності попередньої консультації з лікарем, з метою виключення протипоказань до проведення очищення.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм