Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні симптоми дефіциту магнію в організмі

Основні симптоми дефіциту магнію в організміОкрім того, що магній використовується для виготовлення феєрверків та надає їм яскравості, він ще являється необхідним елементом для функціонування організму. 

Так тіло використовує магній для цілого ряду завдань, які підтримують здоров’я, наприклад:
  • регуляція артеріального тиску;
  • регуляція рівня цукру в крові;
  • створення білка, ДНК;
  • забезпечення функції м'язів та нервів.
Відповідно коли тіло отримує достатню кількість магнію, це не тільки допомагає підтримувати гарне здоров’я в цілому, а й може допомогти впоратися зі стресом, мігренню або м’язовими болями.
 
Гіпомагніємія - це патологічний стан, що супроводжується розвитком дефіциту магнію. Дуже часто дану проблему просто ігнорують, до моменту коли рівень магнію стає занадто низьким. Підвищені ризики її розвитку мають особи з цукровим діабетом та ті, що зловживають алкоголем.

Які фактори можуть викликати дефіцит магнію?

  1. Голодування.
  2. Приймання певних лікарських препаратів (наприклад, хімієтерапія).
  3. Діарея.
  4. Віковий фактор (60+, коли зменшується здатність організму засвоювати магній).
  5. Зловживання алкоголем.
  6. Перенесення шунтування шлунка.
  7. Цукровий діабет.
  8. Целіакія.

Основні симптоми

  1. Посмикування м'язів та судоми, що пов'язано з більшим надходженням кальцію в нервові клітини та гіперстимуляцією нервових закінчень м’язів. При цьому варто розуміти, що причини даних симптомів можуть бути не тільки дефіцит магнію, а й такі неврологічні захворювання, як розсіяний склероз або міастенія.
  2. Розлади психічного здоров’я (прикладом є апатія). Спеціалісти відзначають, що дефіцит магнію може спричинити нервову дисфункцію та сприяти психічним захворюванням у певної групи людей.
  3. Остеопороз.
  4. Втрата апетиту та нудота.
  5. Швидка стомлюваність та м'язова слабкість.
При погіршенні самопочуття, коли дефіцит елементу досягає критично низьких показників можливе приєднання порушення серцевого ритму, оніміння та судом.
 
Високий рівень магнію зустрічається набагато рідше, ніж низький рівень. Це трапляється з людьми, які мають пошкоджені нирки або приймають певні ліки. Це серйозна проблема, яка може призвести до зупинки серця.

Тактика

Перевірити рівень магнію в крові можливо лабораторно (аналіз крові на вміст магнію).

Додавання більше магнію у раціон є першим кроком до подолання симптомів дефіциту. Продукти з високим вмістом магнію включають зелень, горіхи, насіння.

Щодо надання переваги вітамінам та мінералам, то завжди слід починати з підходу “насамперед їжа”. У тому ж випадку якщо дієта сама не приносить результату, допомогти можуть добавки магнію. Оскільки існує ряд препаратів, найкраще буде обговорити відповідний варіант зі своїм лікарем.

Дефіцит магнію є поширеним явищем, але якщо його не контролювати, це може бути серйозним станом. Тому не варто ігнорувати відчуття втоми або слабкості!

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм