Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Правила здорового харчування: основні рекомендації влітку

Правила здорового харчування: основні рекомендації вліткуПитання здорового харчування є досить актуальним, адже його варіації з кожним роком змінюються, з додаванням корисних суперфудів та усуненням звичайних каш або м'яса. Однак при цьому спеціалісти наголошують щодо дотримання “золотої середини” у харчуванні. Про те яких принципів харчування актуально дотримуватися влітку? З'ясуємо далі.

Основні правила харчування влітку

  • Вживання достатньої кількості води
В спеку потіючи ми втрачаємо багато рідини, запаси якої необхідно поповнювати. А про небезпеку зневоднення нам відомо, в першу чергу про його негативні наслідки для мозку. Тому доцільним буде постійно носити з собою девайс з водою. Не варто вгамовувати спрагу кольоровими газованими напоями, які містять надмірну кількість цукру, вода повинна бути чистою та негазованою. 
  • Обмеження у вживанні алкоголю та кофеїну
Звісно, що вживання алкоголю та здоровий спосіб життя речі несумісні. Однак при цьому алкогольні напої викликають зневоднення сильніше, чим інші напої.
 
Щодо кофеїновмісних продуктів, то окрім основної причини прискореного виведення води організмом, багато з нас не в змозі відмовити собі в горнятці кави. У такому випадку доцільним буде після кожної випитої чашки відновлювати запас рідини двома стаканами чистої води.
  • Сезонні овочі та фрукти
Саме зелень, овочі та фрукти повинні складати половину вашого денного раціону. Адже вони багаті на калій, кальцій, вітаміни групи B, С та антиоксиданти. 
Однак не забувайте, що ягоди та фрукти також містять цукор, тому все повинно бути в міру (300-400 грам на добу). 
 
Не варто купувати овочі та фрукти, які реалізуються біля доріг, адже вони накопичують в собі пил, вихлопи автомобілів.
  • Виключення з раціону “тяжкого” білка
Надмірне вживання м'яса спричиняє велике навантаження організм, тим паче в спеку. Тому оптимальним варіантом буде додавання в раціон легкозасвоєного білка, що міститься в м'ясі птиці або риби, морепродуктів (яке краще поєднувати саме з овочами). Також необхідний білок ми можемо отримати з сирів, яєць, бобових. Вони будуть ідеальним варіантом для сніданку та обіду. 
  • Режим харчування
Через спеку нам хочеться менше їсти, при цьому рідину ми втрачаємо швидше. Однак значно скорочуючи приймання їжі відбувається гальмування обміну речовин. Тому необхідно харчуватися також 3-4 рази на день, однак страви повинні бути менш калорійними. 
 
Пам'ятайте, що літо це чудова пора аби скоригувати своє харчування, адже в доступності є різноманіття сезонних ягід, фруктів та овочів, які багаті на корисні мікроелементи.
При цьому не забувайте про безпеку, адже в спекотну погоду патогенні мікроорганізми розмножуються дуже стрімко. Відповідно збільшуються й ризики заражень кишковими інфекціями. Тому дотримуйтеся гігієни рук, слідкуйте за якістю продуктів та їх належного зберігання. Особливо пильними необхідно бути до молочних продуктів, м'яса та рибі, вершків.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм