Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Основні причини появи болю в яєчках у чоловіків

Основні причини появи болю в яєчках у чоловіківПоява больових відчуттів в яєчках є досить делікатною проблемою, з якою чоловіки не завжди поспішають поділитися з лікарем. Однак зазначимо, що не завжди біль в області мошонки свідчить по прямі проблеми зі здоров'ям яєчок. На які ще патологічні стани вказуватиме порушення? Далі з'ясуємо.
Яєчка являють собою парні репродуктивні чоловічі органи, в яких продукуються гормони та сперматозоїди. Вони можуть нагріватися, боліти, стискуватися. Відповідно звідси й різновид можливих причин появи больових відчуттів.

Характер болю

У більшості випадків біль починається різко та стає інтенсивнішим та може бути як одностороннім, так і турбувати з обох сторін. Не є виключенням переходу болю у хронічну форму. Ігнорувати проблему ні в якому разі не потрібно. На початку це не завдаватиме значного дискомфорту та не впливатиме на якість життя. Це і змушує чоловіків відкладати візит до лікаря. Однак чим більше відтягувати, тим серйозніші наслідки будуть надалі розвиватися.

Які стани спричиняють біль в яєчках?

  1. Травмування: не є виключенням приведення травми до розриву яєчка.
  2. Варикоцеле: стан при якому відбувається збільшення вен всередині мошонки. Зовнішньо патологію легко діагностувати, оскільки судини випинають. Больові відчуття виникають в положенні стоячи або при фізичних навантаженнях. Лікування оперативне.
  3. Запалення придатків яєчка (епідидиміт): Найчастіше викликається інфекціями, що передаються статевим шляхом та проявляється у вигляді появи ущільнення та больових відчуттів в одному або обох яєчках, гіперемії мошонки. Лікування полягатиме у призначенні антибактеріальної терапії.
  4. Перекручування яєчка: перекручування насінневого канатика супроводжується сильним болем, з наступним припиненням кровопостачання до яєчка. Відповідно якщо упродовж двох годин не надати допомогу (хірургічну) високі ризики втратити яєчко.
Зазначимо, що біль у яєчках може виникати внаслідок розвитку пахової грижі або сечокам'яної хвороби, тобто не бути пов'язаним з порушеннями статевої системи.

Діагностика

З метою визначення наступного етапу діагностики, лікар уролог або андролог проводить фізикальний огляд зі збором анамнезу та аналізом клінічної картини, наприклад, визначення характеру та початку болю. Далі стандартними методами обстеження є проведення лабораторних аналізів сечі та крові, посів сечі, кольорової ехографії при підозрі на перекручування яєчка.

Профілактика чоловічих захворювань 

  1. Не боятися лікарів та вчасно звертатися до них при появі скарг.
  2. Проходження профілактичних оглядів.
  3. Відсутність шкідливих звичок.
  4. Регулярне статеве життя.
  5. Здорове харчування.
  6. Активний спосіб життя.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм