Перевозка больных

Медичне обладнання в ITMED

Еректильна дисфункція: причини та методи лікування

Еректильна дисфункція: причини та методи лікуванняЕректильна дисфункція є делікатною, але досить розповсюдженою проблемою. За прогнозами лікарів вже до 2025 року патологія дістанеться до 300 мільйонів чоловіків, і це не лише вікова категорія після 50 років. Навіть молоді люди входять до зони ризику, адже на розвиток порушення впливає безліч факторів, як очевидного, так і прихованого характеру.
Еректильна дисфункція (імпотенція) - це патологічний стан при якому відбувається часткова або повна втрата ерекції, яка є необхідною для здійснення статевого акту.  Патологія може супроводжуватися зменшенням статевого потягу, порушенням процесу еякуляції, при цьому це відбувається неодноразово. 
Дуже рідкісним явищем є, коли відбувається повна еректильна дисфункція, найчастіше внаслідок видалення простати. 

Причини

Збудження сексуального характеру залежить від багатьох чинників, від роботи мозку до стану судин та м'язів. Так основними причинами патологічного стану є:
  1. Захворювання серцево-судинної системи (еректильна дисфункція є одним із перших передвісників захворювань серця).
  2. Депресивний розлад.
  3. Патології простати (простатит, рак простати).
  4. Надмірна маса тіла, особливо небезпечним є відкладання жиру між внутрішніми органами (вісцеральне ожиріння).
  5. Цукровий діабет.
  6. Високий артеріальний тиск.
  7. Гормональні порушення (гіпогонадизм, надмірне продукування пролактину внаслідок пухлини).
  8. Травми пенісу, хребта, простати, сечового міхура.
  9. Патологічні стани нирок.
  10. Шкідливі звички.
  11. Малорухомий спосіб життя.
  12. Приймання певних медикаментозних препаратів (антидепресанти, транквілізатори).

Симптоми

При розвитку еректильної дисфункції чоловік не має можливості  досягнути тривалої стійкої ерекції. Це виникає внаслідок того, що печеристе тіло статевого члена недостатньо наповнюється кров'ю. 
Докладені зусилля, не мають тривалого результату. 

Діагностика та лікування

Діагностика полягатиме в проведенні збору анамнезу з аналізом розвитку клінічної картини.  Додатково проводиться ректальне обстеження простати, досліджується кровообіг статевого члена та з метою оцінки ситуації та стадії порушення проводиться медикаментозна стимуляція ерекції.
 
Оцінити ступінь ерекції самостійно можливо скориставшись наступним тестом:
  1. Зефір: пеніс збільшується в об'ємі, проте не стає твердим.
  2. Очищений банан: статевий член твердий, проте це є недостатнім для проведення статевого акту.
  3. Неочищений банан: пеніс твердий, для статевого акту, однак і це є недостатнім.
  4. Цукіні: ерекція є стійкою, тобто пеніс є твердим та пружним.
Якщо у більшості випадків статевих актів відсутня можливість досягнення четвертого ступеня варто не зволікати та звернутися до лікаря уролога.
 
В першу чергу лікування залежатиме від встановленої причини порушення. Наприклад, якщо виникла психологічна імпотенція - проводиться відповідні консультації з психотерапевтом.  Однак важливу роль становить й корекція способу життя: повноцінний сон, здорове харчування та корекція ваги.
Так до ряду корисних для чоловічого здоров'я відносять наступні харчові продукти: горіхи, яйця, риба та морепродукти, овочі та фрукти, зелень. А от з певною обережністю варто віднестися до солодощів, фаст-фуду, випічки, кисломолочного сиру. Некорисними є алкоголь та газовані напої.
За даними досліджень регулярний статевий акт захищає від розвитку імпотенції, яка впливає на якість життя та стан здоров'я. Тому при виникненні проблеми, не варто займатися самолікуванням, а одразу звернутися до лікаря.

Медична платформа

Медичні меблі в ITMED


Алкофарм